Sarah Hogendoorn

Nieuws

14 november 2018 door CGMV

Week van de Werkstress: Blijf een burn-out de baas

Preventie van werkstress door werkplezier staat centraal tijdens de vijfde Week van de Werkstress, die van 12 tot en met 15 november 2018 wordt gehouden. CGMV speelt daar op een unieke manier op in met de speciaal ontwikkelde workshop 'Baas over je burn-out'.

Eén op de vijftien werkenden heeft last van werkstress. Het aantal mensen met een burn-out is nog nooit zo hoog geweest als nu. Kun je een burn-out voorkomen? Je wordt niet zomaar overspannen, je raakt niet zomaar burn-out. Vaak ben je gedurende langere tijd zwaar overbelast geweest. Je klachten vloeien voort uit je omstandigheden in combinatie met je persoonlijke stijl om met die omstandigheden om te gaan. Je persoonlijke stijl wordt gevormd door de ‘aard van het beestje’, aangeleerde gedragingen en de visie op jezelf en de wereld. Tijdens de workshop leer je zicht te krijgen op wat jou kwetsbaar maakt voor werkstress en wat je kunt doen om te voorkomen dat werkstress uiteindelijk uitmondt in een burn-out.

Door stress eerder te herkennen ontstaat er ruimte om tijdig veranderingen aan te brengen in je leven. Met een burn-out is niemand gebaat: je werkgever niet, je omgeving niet en jijzelf niet. Een burn-out brengt jou ook niet waarvoor je bent bedoeld. Namelijk om jouw leven en dat van je omgeving tot bloei te brengen met de aan jou toebedeelde talenten.

De workshop ‘Baas over je burn-out’ wordt gegeven door arbeidspsycholoog Sarah Hogendoorn (foto). "Vaak is een burn-out te voorkomen door op tijd te signaleren dat je niet meer lekker in je vel zit. Kijk vooral eens kritisch naar je agenda. Waar zit nog ruimte om keuzes te maken?" Na de workshop weet jij hoe je weer plezier kunt hebben in je werk.

De eerstvolgende workshop is woensdag 21 november 2018. Kijk voor meer informatie op: www.baasoverjeburnout.nl of klik hier om je aan te melden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher