Nieuws

19 november 2018 door Evangelisch College

Inspiratiedag: Missie en visie voor de gemeente

Op zaterdag 1 december 2018 organiseert het Evangelisch College in samenwerking met Christelijke Gemeente De Wegwijzer in Almere een inspiratiedag voor gemeenteleiders. Het thema van deze dag is missie- en visieontwikkeling voor de gemeente.

Inhoud
Tijdens deze inspiratiedag deelt docent André Meulmeester, voorganger van Christelijke Gemeente De Wegwijzer in Almere, zijn eigen praktijkervaring met het laten ontstaan, groeien en uitdragen van een gemeentemissie en -visie. Daarnaast zullen er ook een aantal gemeenteleden met een specifieke bediening (bijvoorbeeld pastoraat of jeugdwerk) aan het woord komen om hun ervaringen te delen en te vertellen over het toepassen van de gemeentevisie in hun bediening.

Doelgroep
De doelgroep van deze inspiratiedag zijn gemeenteleiders (denk aan predikanten, voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden, missionair werkers en pioniers) die vanuit de praktijkervaring geïnspireerd en toegerust willen worden in het ontwikkelen van een missie en visie voor de gemeente. Op de dag zelf zal er ruimte zijn voor onderlinge interactie, het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. De kosten voor deze dag bedragen € 50, - (inclusief koffie, thee en lunch). Aanmelden kan via: www.evangelisch-college.nl/inspiratiedag.

Toerustingsprogramma Leiderschap
De inspiratiedag is onderdeel van het traject ‘Missie & visie ontwikkeling in de gemeente’ van het Toerustingsprogramma Leiderschap van het Evangelisch College. In dit traject worden naast deze inspiratiedag nog twee afzonderlijke kleinschaligere bijeenkomsten georganiseerd in Zwijndrecht waarbij deelnemers worden meegenomen in het proces van het opstellen van een heldere missie en visie voor de eigen gemeente. Daarnaast biedt het Evangelisch College dit jaar ook een traject aan rondom omgaan met ethische dilemma’s in de gemeente. Aanmelden voor het Toerustingsprogramma Leiderschap kan via: http://www.evangelisch-college.nl/toerustingsprogramma-leiderschap.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals