David Sawayfa

Levensverhaal

14 november 2018 door Hour of Power

David wist niet of hij een jongen of een meisje was

David Sawayfa heeft een uitzonderlijk levensverhaal. Hij is geboren in een ‘moslimgezin’ met een open buik. Hierdoor wisten ze niet of David een jongen of een meisje was. Dat resulteerde erin dat hij de eerste anderhalf jaar van zijn leven in levensgevaar was en in het ziekenhuis moest verblijven. Hij ondervond veel pijn.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

David: "Mijn ouders konden niet meer voor me zorgen. Zij hadden een boerenleven, niet hygiënisch. Dus lag ik in het ziekenhuis." Uiteindelijk werd hij opgenomen in tehuis Jemima. Van daaruit werd hij naar Nederland gebracht voor nog een operatie om de buik verder te sluiten. Er werd beslist dat hij als meisje door het leven zou gaan en Heleen zou heten. Maar toen hij opgroeide, bleek uit alles dat hij een jongen was.

"Ik kan hier zo goed over praten," zegt David, "omdat ik weet dat God een plan voor mijn leven heeft. Op een dag vroeg ik God of ik een jongen of een meisje ben. Hij antwoordde dat ik een jongen ben en zo heb ik de vrijheid genomen mezelf David te noemen."

Nu werkt David zelf in Jemima en trekt daar op met de gehandicapte kinderen als ‘broers en zussen’. "Ik ben met hen opgegroeid," aldus David. "We leven van giften, van vrijwilligers. Daarin moeten we vertrouwen op God, maar we geloven dat het altijd weer goed komt. En inmiddels zitten we er al 36 jaar."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?