radio

Nieuws

13 november 2018 door Reformatorisch Dagblad

Oprichter nieuwe christelijke radiozender: "Tussen de RO en Groot Nieuws Radio zit een gat"

Peter Gorseman (56), een van de drijvende krachten achter de Christelijke Omroep, merkt op dat er tussen de Reformatorische Omroep (RO) en Groot Nieuws Radio (GNR) een gat zit. Met de Christelijke Omroep wil hij zich op die onbereikte doelgroep richten, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Jarenlang werkte Gorseman bij de RO. Toen de zender in financiële problemen kwam moest hij noodgedwongen vertrekken. Hij onderstreept dat deze nieuwe zender niet voortkomt uit rancune. "In Gereformeerde Bondskringen in Putten bijvoorbeeld hoor ik dat mensen nauwelijks naar de RO luisteren. Die vinden ze veel te zwaar. Groot Nieuws Radio vinden ze te evangelisch en pinksterachtig. Dus stemt menigeen maar af op Sky Radio. Die doelgroep probeer ik te bereiken."

Sinds maart zendt de Christelijke Omroep 24 uur per dag non-stop christelijke muziek uit. Men overweegt om zich in een studio in Ede te vestigen. Er zijn plannen om vanaf december een Bijbel- en kinderprogramma te presenteren.

Reacties

J
Haha, dat is een zeer smalle doelgroep. Mensen die Groot Nieuws Radio een pinksteromroep vinden zijn trouwens ook weinig gewend. Zelfs mijn bevindelijk reformatorische achterneef luistert ernaar!
REAGEER
J
GNR is een oase van rust temidden van de inspiratieloze bagger die menig radioomroep over ons uitstort!
REAGEER
M
Wie wordt er groot gemaakt in de muziek?? Muziek is ons gegeven om God groot te maken niet onszelf. Dan is het een verkeerde aanbidding als we onzelf groot maken. Alles draait om Jezus Hij verdient het aanbeden te worden. waarom.?Omdat Hij het waard is! Amen
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher