smartphones

Dagelijks leven

20 november 2018 door Jeffrey Schipper

Reinier (24) gaat een jaar lang zonder mobiel naar school

Op de Evangelische Hogeschool (EH) maken studenten overdag geen gebruik van smartphones en laptops. "Ik vond het echt een verrijking toen school dit idee introduceerde. Je bent natuurlijk constant bezig met het leven van iemand anders op social media en je zoekt steeds een uitvlucht in je mobiel," zegt Reinier Kleinman (24) in gesprek met EO BEAM.

’s Ochtends gaan de telefoons in de kluisjes en worden de Bijbels eruit gehaald om alles aan het einde van de dag weer om te ruilen. De EH probeert niet mee te doen met wat iedereen doet en vindt. Het is hun verlangen de dwaasheid van het Evangelie te omarmen en uit te dragen. Tegen de stroom inzwemmen, om bij de Bron uit te komen. De school heeft voor elke student een kluisje aangeschaft én een papieren Bijbel die daarin past onder het motto: smartphone erin, Bijbel eruit.

Reinier maakt duidelijk dat dit besluit van de EH veel waardevolle momenten oplevert. "Doordat niemand in de school zijn smartphone gebruikt, word je bijna gedwongen om met elkaar te praten en mensen op te zoeken. Vaak spelen we spelletjes met elkaar in de pauze en tijdens tussenuren. Het heeft op sociaal vlak echt extreem veel impact, maar ook in de lessen ben ik veel geconcentreerder bezig, omdat ik niet steeds met mijn hoofd bij mijn mobiel zit.

Ik heb echt gemerkt dat die druk om alles te lezen een beetje is verdwenen, dat ik het niet meer echt mis om constant alles bij te houden."

Lees hier het volledige interview met Reinier. Lees ook: Lesdagen op Evangelische Hogeschool volledig schermvrij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher