Kenia vlag

Nieuws

12 november 2018 door Kerknet

In Kenia werken moslims en christenen samen

In 2015 werden in zijn omgeving 147 christelijke studenten en een bewaker gedood door radicale moslims. Onlangs stelde bisschop Joseph Alessandro vast dat de moslims in de regio, die tot verschillende stammen behoren, vriendelijk zijn en de vrede gunstig gezind, schrijft Kerknet.

"Een groot aantal moslims heeft sympathie en bewondering voor de vele goede werken van de katholieke kerk," laat de bisschop weten. Hij voegt toe dat sommige moslims al-Shabbaab weigeren te veroordelen, uit angst voor wraakacties voor hun familie. Volgens Alessandro werken moslims en christenen op verschillende terreinen samen. "Jongeren organiseren sportevenementen en soms wordt bemiddeld in gezins- of familieruzies. Er is een regelmatig overleg met moslimleiders."

Kenia bezet de 32e plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Door de gepleegde gruwelijkheden van islamitische militanten heerst er een vijandige sfeer in het land. Dit heeft een enorm domino-effect gehad op christelijke gemeenschappen. Ook is het gevaarlijk om een kerk te starten en samen te komen, mede door de groeiende invloed van moslimextremisten.

Vorig jaar vertelde de Keniaan Frederick hoe hij een aanslag van radicale moslims overleefde.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher