Chris en Voorkom!

Nieuws

09 november 2018 door Stichting Chris en Voorkom!

Stichting Chris en Voorkom! organiseert toerustingsavond over kindermishandeling en misbruik

Op 20 november, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, organiseert Stichting Chris en Voorkom! een speciale avond voor kerkwerkers over kindermishandeling en seksueel misbruik. Tijdens de avond krijgen zij concrete handvaten toegereikt om situaties rond dit thema te signaleren, ermee om te gaan en om een veilige kerk te vormen. De bijeenkomst vindt plaats in Driebergen-Rijsenburg en is gratis toegankelijk.

“Jongeren die met seksueel misbruik te maken hebben, zitten vaak met schaamte gevoelens”, zegt Alise Vleesenbeek, trainer bij Stichting Chris en Voorkom!. “Om hen te kunnen helpen en uit hun isolement te halen, is het eerst nodig om signalen op te vangen. Maar hoe signaleer je nu misbruik of hoe merk je dat er voortdurend over de grens van een jongere wordt gegaan? Over dit soort thema’s zullen we ons deze avond buigen. Het is uiteindelijk onze wens als organisatie om jeugdwerkers aan het denken te zetten over misbruik bij jongeren uit hun eigen netwerk”.

Naast een plenair programma is er keuze voor drie workshops, namelijk ‘Online seksueel grensoverschrijdend gedrag’, ‘Veilige Kerk’ en ‘In gesprek met kinderen en tieners over kindermishandeling’. De avond begint om 19:00 uur en vindt plaats in landhuis De Lindenhorst (Hoofdstraat 260, Driebergen).

Aanmelden is mogelijk via deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify