Moskeeganger

Nieuws

09 november 2018 door Jeffrey Schipper

Onderzoeker: Volgers van Jezus zijn er ook binnen de islam

"Een van de groepen die ik onderzocht bestaat uit mensen die Jezus zijn gaan volgen, maar ook nog hun moslim-zijn praktiseren. Ze vieren nog steeds de ramadan en de geboorte van de profeet, sommigen blijven de moskee bezoeken en de Koran lezen," vertelt Grant Porter in gesprek met het Nederlands Dagblad.

De onderzoeker vertelt over een man die zijn familie ervan overtuigde dat zijn loyaliteit niet op het spel stond nu hij de leer van Christus had aanvaard. "Hij bleef volop deel uitmaken van de moslimgemeenschap. Hij vertelde anderen over Jezus, waarna een groepje ontstond die geloof, hoop en liefde deelden. Dat maakte anderen nieuwsgierig en ze kwamen kijken wat hier aan de hand was. Met als gevolg dat de groep weer verder groeide."

Porter noemt hen geen christenen, maar spreekt over ‘volgers van Jezus’.  Volgens hem hebben deze mensen de steun en het gebed van christenen hard nodig. "Voor mij zijn het geen ketters. Bedenk wel dat het voor hen echt gevaarlijk is om de islam te verlaten." Porter promoveerde maandag aan de Vrije Universiteit op een proefschrift over deze groepen. 

Lees hier het volledige interview in het Nederlands Dagblad.

Reacties

T
Bij de beantwoording van de vraag: Wie is de Heer Jezus; gaan de wegen van Christendom en Islam op het allerschrijnendst uiteen. Toch is het een uiterst belangrijke vraag. Wie zegt U dat Ik ben?
REAGEER
Ben, neem me niet kwalijk maar ik vraag me steeds meer af wat dat 'Shalom' van jou inhoudt. Breng de Shalom van Jezus gewoon naar de moslims! Dat werkt naar twee kanten: moslims en joden vinden dan VREDE in Hem! Dan hoeven we ook niet meer zoveel te besteden aan wapentuig waarmee we elkaar te vuur en te zwaard bevechten. Petrus wilde zijn Rabbi met het zwaard verdedigen in Getsémané en wat zei Jezus toen...? En wat deed Hij vervolgens? Hij wilde liever de weg van het kruislijden gaan dan Zijn gelijk halen. Zou je Hem hierin willen volgen?

B
Dag Broodje Aap,

Zou jij je niet anoniem willen opstellen, maar Yeshua willen volgen , zoals Hij in alle openheid Zichzelf als de levende Tora verkondigde?

Verder breng ik shalom aan moslims , die onze folder aanpakken en er verder over praten, zie https://tora-yeshua.nl/2014/12/gewaardeerde-moslimmedemens-geschapen-door-god/

Shalom,

Ben Kok (joods-chr pastor)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify