yoga

Nieuws

09 november 2018 door PZC

SGP Reimerswaal verzet zich tegen yoga en mindfulness

De gemeente Reimerswaal overweegt ontspanningslessen met yoga en mindfulness aan te bieden om de werkdruk op het gemeentehuis te verbeteren. "Hier gaan mijn nekharen van overeind staan," reageert SGP-raadslid Rien Bruinooge tegenover de PZC.

Hij benadrukt dat yoga haar oorsprong vindt in het hindoeïsme en mindfulness uit het boeddhisme komt. En Bruinooge vindt niet dat de gemeente met belastinggeld en onder werktijd hindoeïsme en boeddhisme mag bevorderen. "We vragen ook niet aan het college om kerkdienst in een middagpauzedienst te organiseren, dus ik zou zeggen: dan ook geen yogalessen."

Wethouder Kees Verburg benadrukte dat yoga en mindfulness alleen maar als voorbeelden voor ontspanningslessen zijn genoemd.

Lees ook: Yoga en de Heilige Geest staan lijnrecht tegenover elkaar en "Jezus is de grote grondlegger van mindfulness".

Reacties

Als christenen hebben we ons denk ik niet met yoga en dat soort zaken bezig te houden. Bij Hem mogen we rust en ontspanning vinden. Ik vind de opmerkingen van Marijn eigenlijk totaal niet relevant.
REAGEER
De meeste mensen werken hele dagen achter computerschermen. Constant zijn ze blootgesteld aan informatie en technieken, waarvan Rien Bruinoge zich vast wel zal afvragen, waar die hun oorsprong hebben. Zo zal hij zijn arts, tandarts en fysiotherapeut ook doorlichten met de vraag of zij en hun professoren wel gelovig zijn. En dan de fiets en de auto die hem vervoeren... Door wat voor lieden zijn die precies ontworpen en gebouwd?
REAGEER
De SGP maakt met deze stellingname een karikatuur van zichzelf.
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify