Mooi

09 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Vrouw die nooit kinderen zou kunnen krijgen, is nu in verwachting

Toen de engelse Sarah Seddon elf jaar oud was begon ze op onverklaarbare wijze veel gewizht te verliezen. Haar bezorgde moeder na haar mee naar het ziekenhuis en de kleine Sarah kreeg een diagnose die haar leven zou veranderen.

"Ik werd gediagnosticeerd met Crohn in 1998, nadat mijn gezondheid achteruit was gegaan", vertelt, de inmiddels 32-jarige, Sarah aan de Daily Mail. De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. "Ik worstel al meer dan 18 jaar met mijn aandoening en alle behandelingen die ik heb geprobeerd hebben niet gewerkt."

Nooit kinderen
In totaal onderging Sarah vijf grote operaties. Deze verliepen echter niet zonder complicaties. Sarah kreeg meerdere malen last van bloedvergiftiging, een levensbedreigende reactie van haar lichaam op de infectie. Alle operaties en ingrepen leidden ertoe dat Sarah littekens had op haar buik en eierstokken. Sarah zou, volgens haar artsen, nooit kinderen kunnen krijgen.

"Ze zeiden dat het vrijwel onmogelijk was om een IVF behandeling te doen, omdat ik inwendig teveel littekens heb", legde Sarah uit. "Het zou zelfs gevaarlijk zijn voor mij om zwanger te zijn, omdat ik dan een groter risico zou hebben om opnieuw een bloedvergiftiging te krijgen. Mijn artsen zeiden simpelweg dat mijn opties 'accepteren of adopteren' waren, dat was vrij hard."

Tegenslag
Toch gaven Sarah en haar verloofde, de 36-jarige Ian Carrick, de moed niet op. Het onmogelijke gebeurde en Sarah werd zwanger. Helaas werd haar zoon Vinnie afgelopen maart na 31 weken dood geboren. Sarah en Ian waren diep bedroefd, maar wisten dat het niet aan Sarah's baarmoeder lag.

Sarah: "Het lag niet aan mijn gezondheidsproblemen, het was gewoon iets dat iedereen had kunnen overkomen."

Zwanger
Ondanks deze tegenslag besloot Sarah voor een second opinion te gaan. Volgens deze specialist kon Sarah met een gerust hard een IVF behandeling proberen. Binnen de kortste keren raakte ze opnieuw zwanger.

In mei zal het dolblije koppel hun wonderbaby de wereld in brengen. Hoewel ze af en toe angstig zijn over eventuele complicaties, genieten ze enorm van de zwangerschap en kunnen ze niet wachten tot mei. "We willen de baby gewoon zo graag vasthouden!"

Een prachtige verhaal dat het levende bewijs vormt dat wonderen echt bestaan.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify