Mooi

08 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Moeder durft zichzelf te accepteren nadat haar zoontje dezelfde aandoening erft

Hoewel we weten dat wij als mensen naar Gods evenbeeld zijn geschapen en ieder mens uniek is, kan voor sommigen van ons af en toe lastig zijn om compleet gelukkig met onszelf te zijn. Zo ook voor de 25-jarige Vanessa Cornelio. Al van kleins af aan worstelt zij met haar zelfbeeld. Op 4-jarige leeftijd werd ze gediagnosticeerd met neurofibromatose (NF), scoliose en kyfose. Deze aandoeningen hadden een groot effect op haar. Onlangs kreeg ze het nieuws te horen dat haar zoon ook lijdt aan NF. Dit hielp Vanessa om zichzelf eindelijk te kunnen accepteren.

Pijn
Neurofibromatose (NF), is de verzamelnaam van een aantal erfelijke aandoeningen, die de huid- en zenuwweefsels aantast. Deze zeldzame ziekte heeft er bij Vanessa toe geleid dat haar hele lichaam onder de goedaardige tumoren zit. Naast deze aandoening staat haar ruggenwervel ook krom door haar scoliose en kyfose.

Vanessa moest regelmatig onder het mes gaan. In totaal heeft ze vijftien operaties gehad, maar ze blijft last hebben van pijn in haar hele lichaam. "De pijn blijft", vertelde ze aan de Daily Mail. "Ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven. Rug pijn, heuppijn, schouderpijn, nekpijn - alles doet gewoon zeer." Vanessa begon haar lichaam steeds meer te verafschuwen en raakte langdurig depressief.

Verliefd
Het leven van Vanessa nam echter een bijzondere wending toen ze Daniel Robles tegenkwam. De twee ontmoetten elkaar in een restaurant vier jaar geleden. "Toen ik haar voor het eerst zag, was ze gewoon een normale meid voor mij", legt Daniel uit. "En ik viel als een blok voor haar."

Vanessa: "Daniel houd van mij zoals ik ben en hij wil dat ik doe wat mij gelukkig maakt. Ik heb dat nooit ervaren. Ik had nooit gedacht dat iemand zoals hij in mijn leven zou komen. " Het verliefde koppel verloofde zich en al snel was Vanessa zwanger.

Slecht nieuws
Hoewel de zwangerschap naar behoren verliep kregen Vanessa en Daniel na de bevalling slecht nieuws te horen. Ook Daniel Jr. was met NF gediagnosticeerd. "Ik was bang", vertelde Vanesse. "Die tumoren kunnen in je hersenen groeien, op je voeten, in je buik. Ik weet nog steeds niet wat er gaat gebeuren als hij ouder word, maar ik weet wel waar ik op moet letten. Ik weet welke signalen alarmerend zijn en ga alles op alles zetten om te zorgen dat het goed met hem gaat."

Toch wist ze dat er een ding was dat ze wel moest veranderen, haar zelfbeeld. "Ik wil niet dat mijn zoon zijn moeder depressief meemaakt. Ik wil niet dat hij ziet dat ik helemaal niks meer doe door mijn aandoeningen", zei ze .

Zelf acceptatie
Na de geboorte van haar zoon is de dappere moeder begonnen met een YouTube kanaal waarin ze haar leven documenteert. Pas geleden plaatste ze zelfs een foto van zichzelf op social media waarin haar tumoren zichtbaar waren.

"Ik heb mezelf pas kunnen accepteren op het moment dat Daniel en mijn zoon in mijn leven zijn gekomen", vertelt ze eerlijk. "Daniel accepteert mij, mijn zoon accepteert mij. En dat is het enige wat er toe doet."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify