Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 november 2018 door NOS | ANP | RTL Nieuws

Verwarring alom: Asia Bibi is nog altijd in Pakistan

Gisteren waren er berichten dat Asia Bibi in een vliegtuig zat en onderweg was naar Europa, maar dat wordt nu tegengesproken door de Pakistaanse autoriteiten, melden verschillende media waaronder de NOS.

Direct na de vrijlating van Bibi ontstonden geruchten dat zij op weg zou zijn naar Europa, mogelijk naar Nederland. De woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Muahmmad Faisal, ontkent dit. 'Zij is in Pakistan', schreef hij in een WhatsAppbericht aan Reuters.

Bibi werd gisteren vrijgelaten uit de gevangenis in de stad Multan, in het zuiden van de provincie Punjab. Daarvandaan is zij naar de hoofdstad Islamabad gevlogen, waar ze volgens bronnen van Reuters voor haar eigen veiligheid wordt vastgehouden.

Stichting HVC heeft de advocaat van Bibi eerder deze week opgevangen in Nederland, omdat de situatie in Pakistan voor hem te gevaarlijk werd. Advocaat Saif-ul-Malook liet maandag tijdens een persconferentie dat de kans dat Bibi vrij zou komen wat hem betreft 99% is.

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) kan over de situatie van Asia Bibi geen uitspraken doen. "Haar veiligheid heeft de volle aandacht van mij en collega's uit andere landen."

Blijf hier op de hoogte van de situatie van Asia Bibi.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Ze kan ook naar de VS, Canada, Australie, NieuwZeeland ... etc. Niet iederéén hoeft naar Nederland te komen. Of we moeten voor haar ook weer (minstens) één moslim wegzenden, dan ben ik vóór. Want wij zijn 1 van de dichtstbevolkte landen ter wereld. De voorzieningen zijn niet berekend op gigantische instroom, dat is nu voor iedereen wel zo'n beetje duidelijk....
T
Dat heeft U heel goed gezien Willem.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen