Mooi

07 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Roxeanne Hazes openhartig over haar pestverleden: 'Ik was een makkelijk doelwit'

Zangeres Roxeanne Hazes schrijft vaak pakkende teksten die vertellen over haar verleden. Het was vroeger namelijk niet altijd makkelijk voor de BN'er. Haar oprechte liedjes spreken haar fans aan. Zo erg zelfs, dat een fan de woorden 'Schiet maar raak' heeft laten tatoeëren. Op Instagram schreef ze het hartverscheurende verhaal achter dit nummer.

"Het mooiste compliment wat ik kan krijgen is als mensen zich kunnen vinden in mijn teksten", schrijft Roxeanne. "Ik heb een aantal jaartjes gewerkt aan mijn vorige album, met het allerleukste team achter mij. Met als doel: Mijn verhaal vertellen."

'Ik was een makkelijk doelwit om gepest te worden. And so they did'

Pestverleden
Roxeanne's liedjes vetellen iets over haar verleden. Over wie ze is en hoe ze deze persoon geworden is. Haar nummer 'Schiet maar raak' gaat over haar pestverleden. "Als jong meisje had ik weinig vrienden en heb ik altijd gevoeld dat ik er niet helemaal bij hoorde. Ik verfde al jong de onderkant van mijn haar in knallende kleuren, droeg vaak pikzwarte oog make-up en luisterde non-stop naar Evanescence. Op school zat ik altijd te tekenen of te zingen, nodigde bijna nooit iemand uit en op mijn eigen partijtjes wilde niemand met mij spelen. Ik was eigenlijk een makkelijk doelwit om gepest te worden. And so they did."

"Als ik er nu over nadenk, vind ik het super cool dat ik niet met de menigte meeliep, maar een eigen stijl had en niet hetzelfde wilde zijn als alle andere kinderen. Destijds voelde dat anders. Mijn zelfvertrouwen was echt ver te zoeken. Ik ging nooit mee met schoolkampen, want daarvoor had ik teveel heimwee. Ik ben me op een gegeven moment gaan kleden en gedragen zoals de rest van de kids, maar wat was dat vermoeiend."

Volwassen
Roxeanne is inmiddels opgegroeid tot een zelfverzekerde jonge vrouw en liefhebbende moeder. Nu kan ze inzien dat mensen die pesten vaak juist onzeker zijn over zichzelf.

"Pesten komt vaak voort uit mega onzeker zijn, bang om er niet meer bij te horen, bang om zelf gepest te worden en ben ik maar wat blij dat ik was wie ik was. Hier schreef ik een liedje over, ‘Schiet maar raak’. Zoals ik destijds en nog steeds steun haal uit songteksten van mijn voorbeelden en inspiraties, vind ik het een eer dat ik nu diezelfde inspiratie mag zijn voor anderen. Dat mensen mijn teksten laten vereeuwigen op hun lijf, omdat bepaalde liedjes voor hen zijn gemaakt. Omdat we elkaar begrijpen! Omdat mijn verhaal ook hun verhaal is."

"Wat een mega groot compliment. En voor iedereen die nooit gekozen werd/wordt bij trefbal. (..) Je bent goed zoals je bent. En niets minder dan dat."

We hebben allemaal met pesten te maken, ook in de christelijke wereld. Bekijk hier een aantal tips van het Driestar College om pesten te voorkomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het mooiste compliment wat ik kan krijgen is als mensen zich kunnen vinden in mijn teksten. Ik heb een aantal jaartjes gewerkt aan mijn vorige album, met het allerleukste team achter mij. Met als doel: Mijn verhaal vertellen. Ik heb al eens verteld dat al mijn liedjes iets vertellen over wie ik ben en mee heb gemaakt. ‘Schiet maar raak’ gaat over mijn pest verleden. Als jong meisje had ik weinig vrienden en heb ik altijd gevoeld dat ik er niet helemaal bij hoorde. Ik verfde al jong de onderkant van mijn haar in knallende kleuren, droeg vaak pikzwarte oog make-up en luisterde non-stop naar Evanescence. Op school zat ik altijd te tekenen of te zingen, nodigde bijna nooit iemand uit en op mijn eigen partijtjes wilde niemand met mij spelen. Ik was eigenlijk een makkelijk doelwit om gepest te worden. And so they did. Als ik er nu over nadenk, vind ik het super cool dat ik niet met de menigte meeliep, maar een eigen stijl had en niet hetzelfde wilde zijn als alle andere kinderen. Destijds voelde dat anders. Mijn zelfvertrouwen was echt ver te zoeken. Ik ging nooit mee met schoolkampen, want daarvoor had ik teveel heimwee. Ik ben me op een gegeven moment gaan kleden en gedragen zoals de rest van de kids, maar damn! wat was dat vermoeiend. Inmiddels ben ik zelf mama en volwassen genoeg om te kunnen zeggen dat pesten vaak voortkomt uit mega onzeker zijn, bang om er niet meer bij te horen, bang om zelf gepest te worden en ben ik maar wat blij dat ik was wie ik was. Hier schreef ik een liedje over, ‘Schiet maar raak’. Zoals ik destijds en nog steeds steun haal uit songteksten van mijn voorbeelden en inspiraties, vind ik het een eer dat ik nu diezelfde inspiratie mag zijn voor anderen. Dat mensen mijn teksten laten vereeuwigen op hun lijf, omdat bepaalde liedjes voor hen zijn gemaakt. Omdat we elkaar begrijpen! Omdat mijn verhaal ook hun verhaal is. Wat een mega groot compliment. En voor iedereen die nooit gekozen werd/wordt bij trefbal. Fuck them! Je bent goed zoals je bent. En niets minder dan dat. ❤️ Lieve @dirkycomputer, dit betekent zoveel voor mij. JIJ betekent zoveel voor mij. 🙌🏼❤️🙏🏻

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

J
Wat een pulp weer. Is dit nou "christelijke" informatie? Wordt Bambr de nieuwe Story of Weekend?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify