Bijbellezen

God

15 november 2018 door Jeffrey Schipper

18-jarig meisje: "Ik wil graag christen worden maar weet niet hoe"

'Ik ben 18 jaar en kom niet uit een gelovig gezin. Ik wil me echter graag verdiepen in het woord van God en christen worden. Ik weet niet welke stappen ik moet nemen. Ik voel me verdwaald, weet niet hoe ik tot God dien te bidden en heb zelfs nog nooit een kerk bezocht. Ik ben er van overtuigd dat ik deze weg moet inslaan, maar waarmee begin ik?,' vraagt een meisje in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Evangelist Jan van Dooijeweert geeft antwoord.

Van Dooijeweert: "Als je uit een ongelovig gezin komt is het heel moeilijk om de draad op te pakken. Er zijn zoveel kerken en groepen. Er is zoveel op internet te vinden. Televisie en radio bieden je van alles aan. Door de bomen zie je het bos niet meer. Daarom is er maar één weg om er aan te beginnen: Geloof voor jezelf dat God bestaat en dat Jezus Christus alleen Redder is. Hij is de weg om tot echt geloof te komen. Hij Zelf is de waarheid. Door Hem kun je God leren kennen.

Er is maar één weg: Neem een Bijbel (als je die niet hebt kun je die van mij krijgen; ik wil hem per post naar je toe sturen). De Bijbel heb je er echt bij nodig! In de Bijbel kun je namelijk uitvoerig de Heiland, Jezus, leren kennen. Wie Hij is. Hoe Hij is. Hoe Hij wil dat jij leeft. Kortom: in de Bijbel staat alles wat jij nodig hebt om tot geloof te komen."

De evangelist raadt het meisje aan om te beginnen in het Nieuwe Testament. "Lees iedere keer één hoofdstuk een paar keer tot je een beetje begrijpt wat je gelezen hebt. (...) Als je persoonlijk contact zou hebben dan zou ik je gemakkelijker adviezen kunnen geven. Maar zo kan het ook." Van Dooijweert roept haar ook op om te bidden tot God. "De Heiland ziet naar je uit! We willen je altijd helpen om je weg te vinden. Een kerk komt later wel."

Lees hier de volledige beantwoording van Jan van Dooijeweert.

Reacties

Succes en Gods zegen jonge dame.
REAGEER
Het ligt natuurlijk voor de hand om naar een alfa-cursus te gaan.
REAGEER
T
Meisje, ik wens je heel veel zegen toe! Als je God zoekt zul je Hem vinden!
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher