Henk Binnendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 november 2018 door Jeffrey Schipper

Een waarschuwende boodschap van Henk Binnendijk: "Onze kerken lopen niet voor niets leeg"

"Als u niet leert om een relatie met Jezus Christus op te bouwen door elke dag uit de Bijbel te lezen, heb ik geen vertrouwen in uw toekomst. Onze kerken lopen niet voor niets leeg," aldus Henk Binnendijk in een waarschuwende boodschap die hij onlangs uitsprak tijdens een mannendag. 

"Eén van de belangrijkste oorzaken van kerkverlating is dat we kerkgangers niet leren dat er naast kerkgang ook persoonlijke omgang met God moet zijn. Toen Mozes met het volk Israël op weg was naar het Beloofde land waren er twee soorten voedsel: manna en kwakkels. De kwakkels vielen in de legerplaats, waar gelovigen bij elkaar bleven. Met andere woorden, gezellig kwakkels verzamelen in onze samenkomsten. Maar voor het manna moest iedereen de legerplaats verlaten.

In onze kerken moeten we mensen leren dat er een groot verschil is tussen religie en relatie. Een relatie heeft alles te maken met uw persoonlijke omgang met God. Als dat er niet is, leeft u van de kerkgang. Dat noemt de Bijbel kwakkels. Als het daarbij blijft gaat u in de toekomst geestelijk kwakkelen. In onze kerken leren we mensen te weinig om persoonlijk om te gaan met God. Dat is één van de belangrijkste redenen van kerkverlating.

Je gaat geestelijk dood als je dit niet leert. Wat is het eerste en het grote gebod? 'Gij zult de Heere, uw God, liefhebben.' Waar moet dat uit blijken als we niet eens een kwartier per dag de tijd voor Hem hebben?"

Bekijk de volledige boodschap van Henk Binnendijk en klik hier om zijn volledige boodschap terug te luisteren:

Reacties

De duisternis ontmaskeren doe je door licht, liefde en vrede te verkondigen, die alleen in Christus te vinden zijn.
B
Diverse inhoudelijke reacties van mij zijn weggehaald door de redactie en dan laat men een paar dwaze, beledigende reacties staan.

Blijkbaar is dat het nivo van CIP tegenwoordig en van de bovenstaande reageerders, te weten VV en Ludo erbW.

Tragisch, triest.

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events