alcohol

Dagelijks leven

08 november 2018 door Jeffrey Schipper

Bas vond christenen die geen alcohol drinken saaie zielen

Op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) kwam Bas Derks regelmatig in contact met christenen die geen alcohol drinken. "Mijn mond viel open. Wat een saaie zielen. Ze missen echt iets in hun leven," dacht hij toen. Dit schrijft Bas in zijn nieuwe column voor EO BEAM.

Bas was toen nog 18 en kwam bijna iedere zaterdagavond tipsy thuis na weer een bezoek aan een kroeg. Drinken vond hij stoer. "We lachen er met z’n allen om en vinden het belachelijk als iemand water wil drinken op een feestje (“gemeentepils”) zonder dat diegene daar een goed excuus voor heeft. Alcohol hoort erbij."

Onlangs las Bas over een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daaruit blijkt dat zo'n 10 10% van alle kanker ontstaat door het gebruik van alcohol. Daarnaast is alcohol verantwoordelijk voor één op de twintig doden wereldwijd. In Nederland sterven zo’n 800 mensen per jaar door alcoholinname.

Bas wijst hier niet op om "een heilig betoog te houden over stoppen met alcohol". "Maar als ik dit allemaal op mijn 18e had geweten dan had ik mijn nuchtere klasgenootje destijds niet uitgelachen, maar met veel bewondering aangekeken."

Lees hier de volledige column van Bas Derks. Lees ook: Gert-Jan Segers drinkt geen alcohol: "Alcohol is een sluipmoordenaar".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify