Mooi

06 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Hannah brak twee jaar geleden haar rug, nu loopt ze de New York marathon

De 25-jarige Hannah is een echte doorzetter. Zij heeft gisteren de marathon van New York uitgelopen. Dat is een hele bijzondere prestatie, want twee jaar geleden brak ze haar rug, schrijft het Algemeen Dagblad

Ze was op een droomvakantie in Thailand, toen haar droom plotseling een nachtmerrie werd. Een man probeerde zich aan haar te vergrijpen, waarna ze in een diep ravijn viel. Toen ze met een gebroken rug op de grond lag, randde hij haar alsnog aan.

“De slangen kropen over me heen terwijl hij me aanviel. Hij klom bovenop me, deed zijn broek uit en masturbeerde op me. Hij verkrachtte me niet, maar deed wel al het andere. Ik dacht dat ik doodging. Elke keer als ik schreeuwde, kneep hij mijn keel dicht.” 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ze werd gered en de man werd veroordeeld.

'Ik zal een functionerend mens zijn'

Hannah dacht dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Nog steeds kan ze haar enkels en haar voeten niet voelen, maar ze kan wel lopen met krukken en braces. Haar doorzettingsvermogen is groot, haar wilskracht enorm. “Ik wil me niet achtergesteld voelen”, zei ze stellig tegen de New York Post. “Ik zal een functionerend mens zijn.”

Dus begon ze met trainen: tot zes uur en 25 kilometer per dag. Met haar deelname heeft ze geld ingezameld voor de Christopher and Dana Reeve Foundation. Christopher is bekend als de acteur die Superman speelde tussen 1978 en 1987. Na een val van een paard raakte hij verlamd.

Enige doel
Ambitie om snel te finishen, was er niet. “Dat heeft geen belang. Ik zal misschien langer dan twaalf uur bezig zijn, maar mijn enige doel is om de marathon uit te lopen”, zei ze vooraf. 

En dat is haar gelukt. Onder luid gejuich passeerde ze, met hulp van twee krukken, de eindstreep. Haar verhaal doet ons denken aan wat de apostel Paulus duidelijk maakt in Hebreeën 12:1-2: 'Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.'


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify