ChristenUnie

Nieuws

06 november 2018 door Jeffrey Schipper

Leden ChristenUnie willen stop op de uitzetting van kinderen

Ruim 140 leden van de ChristenUnie willen dat er voorlopig geen kinderen het land worden uitgezet. Dat blijkt volgens verschillende media uit een voorstel dat zij hebben ingediend voor het partijcongres op 24 november.

Het kinderpardon is actueel vanwege de 'eindeloze kerkdienst' voor de Armeense Hayarpi (21) en haar zusje Warduhi (19) en broertje Seyran (15). De drie kinderen kwamen negen jaar geleden met hun ouders naar Nederland. In september besloot de Raad van State dat het gezin terug moet naar Armenië. Met een 'eindeloze kerkdienst' wil de Haagse Protestantse Kerk uitzetting voorkomen. Zo'n 150 dominees werken mee aan de 'estafettedienst'.

Nooit eerder werd een motie met steun van zoveel leden ingediend. Eén van de indieners is mensenrechtenactivist Antonie Fountain. De Edenaar riep eerder al op tot een ruimer kinderpardon. Ook Don Ceder, fractieleider van de ChristenUnie in Amsterdam, steunt het initiatief. Zo lang het onderzoek van staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) naar asielprocedures loopt, wil Ceder dat er geen uitzettingen plaatsvinden.

Aanvragen van in Nederland gewortelde asielkinderen worden in 98 procent van de gevallen afgewezen, maakt het Nederlands Dagblad duidelijk. Een groot deel van de langslepende asielprocedures is volgens de indieners niet te wijten aan de asielzoeker zelf, maar aan de overheid die asieldossiers laat liggen of hoger beroep aantekent tegen een asielbesluit.

Presentator Tim Hofman is vorige week een burgerinitiatief gestart tegen het uitzetten van in Nederland gewortelde 400 asielkinderen. Zijn doel om 40.000 handtekeningen te halen, had Hofman al in een paar uur bereikt. Inmiddels staat de teller op ruim 200.000. Zo probeert hij te voorkomen dat vierhonderd kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen het land worden uitgezet. 

Reacties

H
Als de leiding van de CU de uitzetting niet tegen houdt , dan begrijp ik de C van CU niet meer zoals ook het CDA dit niet meer ziet

God heeft de mens geschapen op deze aarde, dus de aarde is een woonplaats voor de gehele mensheid.

De mens zelf heeft de aarde in stukjes verdeeld vanwege GSM (geld seks en macht)

Henk LouissenREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify