Gezin Jemen

Nieuws

06 november 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Religieuze leiders schrijven brief aan Rutte vanwege vreselijke oorlog Jemen

"Van de 29 miljoen inwoners van Jemen verkeren 22 miljoen mensen in nood, waarvan 14 miljoen in direct levensgevaar door gebrek aan voedsel. De situatie van onschuldige burgers is uiterst schrijnend en levensbedreigend." Dit schrijven religieuze leiders en vertegenwoordigers van levensbeschouwelijke organisaties volgens het Katholiek Nieuwsblad in een brief aan premier Mark Rutte.

Met de brief hopen de schrijvers de machteloosheid over de situatie die dreigt, te doorbreken. De ondertekenaars vragen Rutte om zich in te zetten voor een staakt-het-vuren en maatregelen om de Jemenitische bevolking te voorzien van voedsel en medicijnen. De brief is ondertekend door onder andere rabbijn Awraham Soetendorp en Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

In Jemen woedt al vier jaar een burgeroorlog tussen Houthi-rebellen en de regering. De rebellen krijgen steun van Iran en de regering van een door Saoedi-Arabië geleide Arabische coalitie. Volgens de VN heeft de strijd al meer dan 28.000 levens gekost en zijn 10.000 burgers omgekomen bij bombardementen door de coalitie.

Klik hier (PDF) om de volledige brief te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify