Saif-ul-Malook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2018 door Stichting HVC

Advocaat: "De kans dat Asia Bibi vrij komt is 99%"

"Asia Bibi wordt binnenkort vrijgelaten. De kans hierop is in mijn ogen 99 procent," aldus Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi, maandagmiddag tijdens een persconferentie in internationaal perscentrum Nieuwspoort. 

Volgens de advocaat duurt het in Pakistan ongeveer tien dagen voordat iemand die vrijgesproken is, ook daadwerkelijk wordt vrijgelaten uit de gevangenis, schrijft Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). De stichting heeft de advocaat opgevangen in Nederland, omdat de situatie in Pakistan voor hem te gevaarlijk werd. Asia Bibi wacht sinds haar vrijspraak nu zes dagen op vrijlating, de advocaat verwacht dan ook dat Bibi binnen enkele dagen wordt vrijgelaten.

Maar hoe zit het dan met de overeenkomst die de overheid sloot met radicale moslimpartij TLP? Malook lacht schamper. Volgens hem was de regering in paniek. In de overeenkomst staat inderdaad dat Bibi op de ECL (Exit Control List) wordt gezet. Malook: "Op die lijst mogen alleen mensen staan die veroordeeld zijn, dat geldt niet voor Asia Bibi, zij is juist vrijgesproken. Het is dus helemaal niet mogelijk voor de Pakistaanse overheid om haar op die lijst te zetten," citeert Stichting HVC. Volgens de advocaat hebben bronnen in de regering inmiddels ook laten weten dat Bibi inderdaad niet op deze lijst terecht komt.

Hij benadrukt dat de Pakistaanse regering verplicht is in om de wet te volgen. "Dat betekent dat Bibi binnenkort wordt vrijgelaten en dat zij het land gewoon mag verlaten. De kans hierop is in mijn ogen 99 procent." De advocaat maakt zich niet druk om het verzoek tot herziening, omdat Bibi door het hooggerechtshof is vrijgesproken. Hij heeft, als moslim, zijn leven op het spel gezet om de christin vrij te krijgen. 

Stichting HVC hoopt dat de advocaat gelijk heeft en Bibi inderdaad binnen enkele dagen vrij komt en naar een veilige locatie kan gaan.

Op donderdag 8 november organiseert Stichting HVC een informatie- en gebedsdienst in Vianen. Klik hier voor meer informatie.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

M
Wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.
B
Naar NL. ?

onze ambassadeur in Pakistan wordt bedreigd, omdat Wilders in Nl. zegt wat hij wil over de islam.

Aisa Bibi moet opgehangen worden, haar advocaat moest het land uit vluchten, een minister en een gouverneur zijn al vermoord omdat ze voor vrijheid van Asia Bibi waren.

Nl: een land waar geen enkele kerk of synagoge de islam ontmaskerd op de eigen website, behalve dan de Tora-Yeshua gemeente.

Gaat dit Nl. zeggen: wij rechten onze rug, natuurlijk kan Asia Bibi met gezin hier terecht of "toch maar niet"?

Shalom

Ben Kok (j-chr.pastor)
M
"Nl: een land waar geen enkele kerk of synagoge de islam ontmaskerd op de eigen website, behalve dan de Tora-Yeshua gemeente."God zal maar wát blij met jou zijn! Een superchristen! Met een vleugje Jood.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen