Elize Lam

Levensverhaal

06 november 2018 door Hour of Power

De kinderwens van Elize ging niet in vervulling: "God is er in onze gebrokenheid"

Elize Lam heeft altijd een kinderwens gehad, maar heeft nooit zelf kinderen gekregen. Toch zijn er een heleboel kinderen in haar leven waar ze veel voor betekent. In gesprek met Jan van den Bosch vertelt ze hierover.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Elize: "Natuurlijk blijft het altijd een pijnlijke plek dat ik geen kinderen heb. Maar God kent mijn leven en leidt mijn leven, dat heb ik ook zo ervaren. Op een dag las ik een tekst uit Jesaja 54 die keihard binnenkwam. ‘Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij die geen weeën hebt gekend. Want-zegt de HEER -, de kinderen van deze verstoten vrouw zullen talrijker zijn dan die van de gehuwde. Vergroot de plaats voor je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid.’"

Elize vervolgt: "Ik putte troost uit deze tekst. Blijkbaar was er hoop voor mij. In deze tekst werd mij beloofd dat ik van waarde kan zijn voor kinderen die niet meer opgemerkt worden." Vandaag de dag werkt Elize als socioloog en is gespecialiseerd in ouders met beperkingen en/of psychische problemen. Elize kijkt dan vooral naar de kant van de kinderen, die hier het slachtoffer van zijn.

Elize: "600.000 kinderen in Nederland hebben hier mee te maken. We vinden het belangrijk om psychische problemen uit de taboesfeer te halen. In mijn werk en in mijn persoonlijk leven probeer ik zoveel mogelijk een antwoord te vinden op de vraag: Wie zijn die kinderen? Wat hebben ze nodig om kind te kunnen zijn? In de praktijk is dat vaak gewoon optrekken met een kind. Het vangnet van jeugdzorg is niet altijd goed wat dat betreft. Men is geneigd kinderen al snel professionele zorg aan te bieden. Terwijl een kind gewoon een kind wil zijn. Mijn werk doe ik vanuit mijn geloof. Ik heb ervaren: God is er in onze gebrokenheid."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Elize Lam schreef het boek Risicokind of evenwichtskunstenaar?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher