Elize Lam

Levensverhaal

06 november 2018 door Hour of Power

De kinderwens van Elize ging niet in vervulling: "God is er in onze gebrokenheid"

Elize Lam, socioloog maakt zich sterk voor kinderen in moeilijke thuissituaties. Zelf heeft ze nooit kinderen gekregen. Toch zijn er een heleboel kinderen in haar leven waar ze veel voor betekent. In gesprek met Jan van den Bosch vertelt ze hierover.

Elize: ‘Natuurlijk blijft het altijd een pijnlijke plek dat ik geen kinderen heb. Maar God kent mijn leven en leidt mijn leven, dat heb ik ook zo ervaren. Op een dag las ik een tekst uit Jesaja 54 die keihard binnenkwam. ‘Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij die geen weeën hebt gekend. Want-zegt de HEER -, de kinderen van deze verstoten vrouw zullen talrijker zijn dan die van de gehuwde. Vergroot de plaats voor je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid.’

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Elize vervolgt: ‘Ik dacht: (..) Maar dat is even hoopvol! Er wordt mij iets beloofd dat ik van waarde kan zijn voor kinderen die eigenlijk niet meer opgemerkt worden.’ De afgelopen jaren deed Elize onderzoek naar kinderen die opgroeien met een ouders met psychische problemen, een verslaving en/of een verstandelijke beperking en verzamelde verhalen van jongvolwassenen. Ze schreef er een boek over.

Elize: ‘Minstens 600.000 kinderen in Nederland hebben hier mee te maken. Ik was benieuwd hoe ze het redden en wat ze nodig hebben om kind te kunnen zijn. Men is geneigd hen al snel professionele zorg aan te bieden, maar hun ouders mankeren iets. Die hebben hulp nodig, ook bij hun ouderschap. Deze kinderen genieten ervan om opgemerkt te worden door mensen om heen, genieten van samen optrekken, ook van kleine dingen. Ze willen zo graag een gewoon kind zijn. Dat kan iedereen bieden. Mijn werk doe ik vanuit mijn geloof. Ik heb ervaren: God is er in onze gebrokenheid.’

Elize Lam schreef het boek: Risicokind of evenwichtskunstenaar? Kind zijn ondanks een moeilijke thuissituatie

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Elize Lam schreef het boek: Risicokind of evenwichtskunstenaar? Kind zijn ondanks een moeilijke thuissituatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher