Ekaterina

Dagelijks leven

05 november 2018 door 3xM

De liefde verdrijft de angst…

Je bruid ontvoeren en daarna verkrachten om haar zo te dwingen met je te trouwen. In Centraal-Azië bestaat die traditie nog steeds. Met als gevolg: angstige schoondochters die zich niet kunnen hechten.

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

“Onze familie zit in vaste patronen, gevormd door tradities hier in het land. Dat geeft regelmatig problemen, vooral met mijn schoondochter”, vertelt Ekaterina, een vrouw van 55 jaar. “Zij kwam al heel jong als een vreemde in onze familie, ze is liefdevol ontvangen maar heeft nog steeds niet haar plek gevonden. Het lukt haar niet om zomaar even gezellig bij mij een kopje thee te drinken. In haar ogen kunnen we nooit iets goed doen. Er is veel onbegrip naar elkaar toe.”

“Ik kijk graag naar de televisieprogramma’s die hier worden uitgezonden. Het gaat vaak over familiezaken, waar we zelf niet zo gemakkelijk over praten. Door deze uitzendingen heb ik geleerd wat liefde en geloof met elkaar te maken hebben. Omdat ik zoveel vragen had, heb ik naar het programma gebeld. Ik heb toen uitgebreid gesproken met mevrouw Polina. Wat heerlijk om een luisterend oor te hebben!”

Thuis voelen
“Het gesprek ging over respect, waardering en harmonie. Ik hoop dat onze schoondochter dat mag ervaren in onze familie. Ze is niet ontvoerd en zij is niet verplicht getrouwd met mijn zoon. Maar ik weet dat ze jaren met die angst geleefd heeft en daardoor kan ze zich niet hechten. Nu dat bespreekbaar wordt gemaakt op tv hoop en bid ik dat de meisjes en vrouwen zich thuis gaan voelen bij hun schoonfamilie en dat ze rust vinden in hun leven”.

Ekaterina woont in één van de zuidelijke staten van de voormalige Sovjet Unie. De programma’s van 3xM worden in deze regio via televisie en internet uitgezonden. Op dit moment wordt een script geschreven dat ingaat op de problemen rondom relaties met schoondochters.

3xM: Het evangelie in miljoenen huiskamers
3xM zendt tv-programma’s uit in landen waar het christelijk geloof moeilijk doorgang vindt zoals Franstalig West-Afrika, Bangladesh, Pakistan en Centraal Azië.
De dramaprogramma’s laten zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent. Daarbij komt de sociale problematiek van het betreffende land aan de orde zoals vrouwen- en kinderhandel, corruptie, zuurgooien, HIV/Aids, verslavingen en huiselijk geweld. Er wordt nauw samengewerkt met zoveel mogelijk kerken voor draagvlak en nazorg. De rol van internet en social media groeit en zorgt voor veel reacties. 3xM wil haar zendingswerk graag uitbreiden naar Afghanistan en Japan.

Word ook donateur en steun het zendingswerk van 3xM via deze website.

Meer lezen over het werk van 3xM?

0 Ja, ik ontvang graag gratis een verhalenverzameling van 3xM met een uniek kerstpakketje

Naam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:

U kunt deze bon sturen naar: 3xM, Antwoordnummer 7087, 3800 TB Amersfoort. Of stuur een mail naar: info@3xm.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher