Nieuws

05 november 2018 door Jeffrey Schipper

PKN roept CDA op om kinderpardon te verruimen

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) vindt dat het CDA zich als christelijke partij in moet zetten voor een nieuwe kinderpardonregeling, laat EenVandaag weten.

De regeringspartij hield afgelopen zaterdag een partijcongres in Groningen. Het kinderpardon stond niet op de agenda. Tegenover EenVandaag zegt Rene de Reuver, scriba van de PKN: "Heel veel lokale CDA’ers, die direct met de mensen in nood te maken hebben, maken vaak een andere keuze dan de landelijke politiek. Ik hoop dat die lokale stem volop gehoord en wat mij betreft gehonoreerd wordt."

De kwestie is actueel vanwege de 'eindeloze kerkdienst' voor de Armeense Hayarpi (21) en haar zusje Warduhi (19) en broertje Seyran (15). De drie kinderen kwamen negen jaar geleden met hun ouders naar Nederland. In september besloot de Raad van State dat het gezin terug moet naar Armenië. Met een 'eindeloze kerkdienst' wil de Haagse Protestantse Kerk uitzetting voorkomen. Zo'n 150 dominees werken mee aan de 'estafettedienst'.

De Protestantse Kerk pleit al jaren voor een ruimhartig kinderpardon. De Reuver zei hierover onlangs op de website van de PKN: "De zorg voor de vreemdeling loopt tenslotte als een rode draad door de christelijke traditie. Als Protestantse Kerk proberen we navolgers te zijn van Jezus. Bij Jezus staat het belang van ieder mens - en juist ook kinderen - voorop."

Bekijk onderstaand fragment en klik hier voor het volledige item van EenVandaag:

Reacties

De PKN doet met deze als menslievendheid verpakte ondermijning van een fatsoenlijk vreemdelingenbeleid (ondermijning omdat de illegale ouders van die kinderen opzettelijk onbesproken worden gelaten, fatsoenlijk omdat de vreemdelingenwet juist en rechtvaardig is), een geslaagde poging om een grote groep kerkgangers van zichzelf te vervreemden. De PKN-elite toetert valse praatjes vanuit een ivoren toren, God ziet het en de kerkgangers ook.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher