Amerikaanse zendeling

Nieuws

05 november 2018 door Redactie

Zendeling voor de ogen van zijn familie vermoord in Kameroen

Het geweld in Kameroen tussen de Engelstalige en Franstalige gemeenschappen liep vorige week zo hoog op dat het een Amerikaanse zendeling zijn leven koste. De 44-jarige Charles Wesco was een vader van acht kinderen. Zo meldt Hello Christian

Hij was vorige week dinsdag samen met zijn vrouw Stephanie, een van zijn kinderen en een collega-zendeling op weg naar een lokale winkel. Plotseling raakte een wolk van kogels hem door de vooruit van zijn auto. Wesco werd met spoed naar het ziekenhuis in de stad Bamenda gebracht. Bij aankomst is hij doodverklaard, meldt The Washington Post.

Zendingsveld
Het is slechts een aantal weken geleden dat Wesco en zijn familie in een Baptistengemeente in de Amerikaanse staat Indiana zijn uitgezegend om naar het zendingsveld in Centraal-Afrika af te reizen. De familie woonde in een buitenwijk van Bamenda. 

'Het was hun passie om Jezus Christus te delen'

Het lokale conflict ligt diep in de regio. De Engelssprekende minderheid geeft aan geen eerlijke vertegenwoordiging in de regering en bij de Franstalige autoriteiten te hebben.

Dave Halyaman, de assistent-voorganger van Wesco's thuisgemeente, vertelde The Washington Post dat zijn kerk "de moord op Charles Wesco rouwde", maar ook dat ze "God vertrouwden dat hij een doel heeft in dit alles". 

Gebeden en medeleven
De gouverneur van Indiana gaf een verklaring af over het incident en bood zijn "gebeden en medeleven" aan Wesco's familie aan, inclusief zijn broer Tim die Indiana in het Congres dient. "Janet en ik denken aan Rep. Tim Wesco en zijn familie terwijl ze de dood van zijn broer Charles betreuren", schreef hij. "We vragen iedereen uit de staat gebeden en condoleances aan te bieden aan de Wesco-familie." 

Broer Tim Wesco reageerde op deze manier op het overlijden van zijn broer. "Het doel van mijn broers familie was om de liefde van Christus te delen met mensen in een zeer arm en door oorlog geteisterd land", aldus Tim tegen ABC News. "Dat was hun passie, en dat was hun leven - om Jezus Christus te delen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher