Film abortus

Nieuws

06 november 2018 door Dirk van Genderen | Life Site News

Film over aborteur die ongeboren kinderen redt van abortus

Onlangs kwamen verschrikkelijke misstanden in de abortuskliniek van aborteur Kermit Gosnell aan het licht. Nu is er een film over hem uitgekomen: ‘Gosnell: The Trial of America’s Biggest Serial Killer’.

De film roept heftige reacties op, zowel van voor- als van tegenstanders van abortus. Ook komen er inmiddels berichten binnen over mensen die actief waren in de abortusindustrie, maar na het zien van deze film tot de overtuiging zijn gekomen dat ze ermee moeten breken. Een aantal zwangere (jonge) vrouwen ziet na het zien van de film af van het plan om hun kindje te laten aborteren.

Toen werd ontdekt dat in de abortuskliniek van Gosnell kinderen die levend werden geboren tijdens de abortus dan alsnog werden gedood, werd hij gearresteerd en veroordeeld. Ook kwam de moord aan het licht op één van zijn ‘patiënten’, Karnamaya Mongar.
Al tijdens het maken van de film werden de co-producer, Ann McElhinney en een journalist zo geraakt door de gruwelen die ze zagen en hoorden, dat ze pro-life werden. Nu de film inmiddels in Amerikaanse bioscopen draait, doet de film met sommige bezoekers hetzelfde.

Gisteren pro-abortus, vandaag pro-life
"Gisteren was ik nog pro-abortus. Ik geloofde dat vrouwen zelf mogen beslissen of ze abortus willen," aldus Kathy Zhu, een student aan de universiteit van Centraal-Florida. "Vandaag ben ik pro-life geworden. Door de film over Gosnell besef ik welke verschrikkingen er plaatsvinden bij een abortus." Ze adviseert iedereen om deze film te gaan bekijken.

Patrick Courrielche, die de marketing voor de film doet namens de firma Inform Ventures, geeft aan dat de film ook zijn visie op abortus heeft veranderd.
Dagelijks komen tal van prachtige brieven en reacties binnen van mensen die de film hebben gezien en hun mening over abortus hebben herzien. Velen geven aan dat ze nooit eerder hadden beseft wat een abortus echt inhoudt. Ook dachten ze ten onrechte dat abortus beperkt was tot het allereerste begin van de zwangerschap.

‘We mogen niet langer zwijgen’
Emily Rolla plaatste de volgende reactie op ‘LifeTeen’: "Gosnell heeft een einde gemaakt aan mijn pro-life passiviteit. Ik ben weer gepassioneerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan vóór het leven, speciaal op de social media.
Het probleem is dat wanneer wij zwijgen over abortus, de media vaak wel vóór vrije abortus zijn. We dachten dat we wel genoeg hadden gedaan. Maar we mogen niet langer zwijgen. We moeten opstaan, in de eerste plaats om te bidden, maar ook om onze stem te laten horen."

Ondertussen is het opmerkelijk, maar niet onverwacht, dat er vanuit veel media grote weerstand is tegen deze film. Niemand in Hollywood wilde deze film financieren, zodat de producers afhankelijk waren van crowdfunding. Facebook weigert alle advertenties voor deze film. Ook de New York Times keert zich ertegen. Ze schrijven er niets over en weigeren alle advertenties. Zeker 200 bioscopen in Amerika weigeren deze film te vertonen, zonder nadere uitleg.

Ondanks alle tegenwerping ontvangt de film nogal wat positieve beoordelingen en komen er komen er veel meer mensen op af dan was verwacht.

Bovenstaand bericht verscheen via Life Site News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

M
Het leven ontstaat als de zaadcel de eicel bereikt en de twee tot één worden. Iedere dag van dit nieuwe leven is opgeschreven in Gods boek. Psalm 139:16
Het gaat er niet om wanneer het leven ontstaat, maar wanneer het ontwikkeld is tot een nieuw mens. Een bevruchte eicel is geen nieuw mens.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher