Ds. J. A. C. Olie

Nieuws

05 november 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. J. A. C. Olie verhuist naar hervormd Delft

Ds. J. A. C. Olie vertrekt binnenkort uit Genemuiden. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente (Maranatha) in Delft aanvaard. Deze gemeente is sinds kort vacant in verband met het emeritaat van ds. H. Liefting. Olie staat sinds 2011 in Genemuiden op de kansel.

Ds. C. van de Scheur (Veenendaal) heeft een beroep uit Eemnes geaccepteerd. Deze gemeente zocht een predikant omdat ds. P. B. de Groot als zendingswerker naar Zuid-Soedan vertrekt. Ds. A. Robbertsen gaat de hervormde gemeente in Hendrik-Ido-Ambacht verlaten. De predikant gaat in Rotterdam aan de slag bij pioniersplek Noorderlicht. 

Ook de hervormde gemeente in Bodegraven verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. A. Baas gaat zijn gemeente in Amstelveen-Buitenveldert verlaten. In Bodegraven zag men ds. P. F. Bouter twee jaar geleden vertrekken naar Bergambacht. Begin dit jaar overleed ds. Bouter na een ernstig ziekbed. Ds. Baas bedankte voor een beroep uit Broek op Langedijk.

Ds. G. H. Molenaar heeft in korte tijd twee beroepen ontvangen. De hervormde predikant uit Doornspijk kan in Sint Anthoniepolder ds. R. Veldman opvolgen. Veldman ging twee jaar geleden met emeritaat. Ook uit Woudenberg (wijk 1) ontving Molenaar een beroep. Deze gemeente is vacant vanwege de naar Nijkerk vertrokken ds. M. Messemaker.

In Stolwijk (wijk 2) kan ds. D. J. W. Kok aan de slag als predikant. Momenteel staat hij op de kansel in de hervormde gemeente in Oldebroek. A. Langeweg heeft twee beroepen ontvangen. De kandidaat uit Hoevelaken kan in Haaften of Hedel voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher