Asia Bibi

Nieuws

03 november 2018 door Stichting HVC

Overwinning voor radicale moslims: Zaak Asia Bibi moet opnieuw

De Pakistaanse regering heeft een overeenkomst gesloten met radicale moslims. In de overeenkomst wordt bezwaar aangetekend tegen het besluit om Asia Bibi vrij te laten. De regering belooft geen bezwaar te maken tegen een herzieningsverzoek van de aanklager. Dat zou betekenen dat de zaak moet worden overgedaan, meldt Stichting HVC.

De deal is gesloten met de radicale oppositiepartij TLP (Tehreek-e-Labbaik Pakistan). Dat bevestigt advocaat Saif-ul-Malook aan Stichting HVC. De leiders van TLP riepen afgelopen dagen op tot protest tegen het besluit om Asia Bibi vrij te laten. Hieraan werd vrijdag massaal gehoor gegeven. Duizenden moslims kwamen in opstand, er werden vernielingen aangericht en angstaanjagende demonstraties gehouden. De regering lijkt nu te bezwijken onder de druk van extremisten.

Haar naam is op de zogenaamde ECL (Exit Control List) geplaatst, zodat ze vooralsnog het land niet kan verlaten. Onduidelijk is of zij wel haar cel mag verlaten en in afwachting van verdere ontwikkelingen wordt ondergebracht op een andere veilige plek in Pakistan. De overeenkomst is een grote teleurstelling voor haar, de familie en alle andere betrokkenen. Stichting HVC vraagt om gebed voor Asia Bibi en haar familie, voor veiligheid van christenen en voor het land Pakistan.

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld. Het hooggerechtshof in Islamabad vernietigde deze week het doodvonnis van Asia Bibi. 

Radicale moslims leggen zich niet bij het besluit neer en protesteren al dagenlang tegen de vrijspraak van Bibi. "Ongelooflijk dit!!," aldus ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind na het bericht over de herziening van Bibi's rechtszaak. "Enorme internationale druk nu hard nodig om Asia alsnog vrij te krijgen." Voordewind heeft minister Blok (Buitenlandse Zaken) hiertoe opgeroepen. Lees ook: D66, CDA en ChristenUnie willen Asia Bibi naar Nederland halen.

Blijf hier op de hoogste van de situatie rondom Asia Bibi.

Reacties

Pakistan is een normaal Islamitisch land en wat daar gebeurt zijn in een dergelijk land gebruikelijk. Laten wij in Nederland maatregelen nemen tegen islamisering en tegen cultureel marxisme voordat dit soort rechtspraak op basis van valse emoties normaal en gebruikelijk wordt.
J
Hello Kees,

volledig correcte typeringen, zowel mbt de "ideologie van de WREEDE", als het cultureel marxisme.
B
Zo werkt dat bij moslims, taqiya (eugens) en moord.

Naieve christenen denken dan dat ze iets hebben bereikt: nooit met de ware moslim , desnoods vermoorden ze haar in welk buitenland dan ook.

In 2012 hadden we net zo'n actie voor:

https://tora-yeshua.nl/2012/02/protestbrief-tegen-koran-wegens-vermoorden-van-christenen-nu-in-iran-pastor-yousef-nadarkhani-bij-elke-moskee/

Even vrij en dan weer in het gevang, nog steeds : https://en.wikipedia.org/wiki/Youcef_Nadarkhani

Voor beiden actie gevoerd.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify