Kerk Egypte

Nieuws

02 november 2018 door ANP | Belga | NOS

Aanval op christenen in Egypte: minstens 7 doden

Zeker zeven mensen zijn in Egypte om het leven gekomen door een aanval op koptische christenen. De aanvallers namen bussen onder vuur in de buurt van het Sint Samuelklooster in de woestijn. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, meldt het ANP.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Caïro heeft een groep gewapende terroristen de bus tegengehouden toen die op weg was naar het klooster van de Heilige Samuel in Minya voegt het Belgische persbureau Belga toe. De terroristen hebben vervolgens het vuur geopend op de pelgrims.

Zes van de zeven doden kwamen volgens de kerk uit dezelfde familie. Er zouden nog eens achttien andere inzittenden gewond zijn geraakt, onder wie kinderen. Onder de gewonden zouden enkele mensen er ernstig aan toe zijn.

In mei vorig jaar eiste IS de verantwoordelijkheid op voor een aanslag op een bus met Egyptische kopten. Daarbij werden ten minste 29 koptische christenen gedood en raakten 25 mensen gewond. Zij waren op dat moment onderweg naar het klooster.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify