Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2018 door NOS

D66, CDA en ChristenUnie willen Asia Bibi naar Nederland halen

Nederland moet de Pakistaanse Asia Bibi tijdelijk opvangen omdat ze in haar eigen land gevaar loopt. Dat zeggen de regeringspartijen CDA, ChristenUnie en D66 volgens de NOS. Het hooggerechtshof in Islamabad vernietigde deze week het doodvonnis van Asia Bibi. 

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld.

Uiteindelijk kregen advocaten het in 2015 bij het Hooggerechtshof voor elkaar dat het doodsvonnis werd opgeschort. Sindsdien wachtte de christin haar nieuwe rechtszaak af in de gevangenis. Diverse keren werd de zitting aangekondigd, maar steeds uitgesteld of op het laatste moment geannuleerd.

Al dagenlang gaan moslims in Pakistan de straat op, omdat ze het niet met de vrijspraak eens zijn. Extremisten willen Bibi om het leven brengen. D66-Kamerlid Sjoerdsma noemt de situatie zeer ernstig en wil dat Bibi in Nederland veilig op adem kan komen. CDA-Kamerlid Van Helvert benadrukt dat vrijheid van geloof een universeel mensenrecht is.

Ook de SGP en de VVD willen zich inzetten om Asia Bibi te helpen bij tijdelijke opvang.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

T
Goed idee van deze drie partijen. Ik hoop wel dat ze hier veilig is.
B
Hi Thierry,

Met 1 miljoen moslims en 500 moskeeën in ons land is dat inderdaad maar de vraag.

En zeker zolang geen enkele kerk, gemeente, synagoge of politieke partij zich uitspreekt over de islam: een duivelse mix van religie en politiek met de opdracht om de wereld voor de koranallah te veroveren in jihad.

Alleen de Tora-Yeshua gemeente doet dat, helaas als enige gemeente en dat is zeer schrijnend, er zouden honderden gemeentes moeten zijn, die dat doen.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen