Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 november 2018 door Redactie

Johnny de Mol: 'Ben je in staat om anderen ook gelukkig te maken?'

Maakt geld gelukkig? Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Het zijn simpele vragen die in een aflevering van Pauw's Spiegelvragen aan Johnny de Mol en Wibi Soerjadi worden gesteld. De antwoorden zijn op z'n zachtst gezegd inspirerend.

Geld maakt niet ongelukkig, benadrukt Johnny. "Ik kom uit een waanzinnig nest, ik heb nooit honger gekend, ik heb altijd kleren aan mijn lijf gehad. Ik ben man, hetero, blank. Dan sta je vandaag de dag met 4-0 voor", vertelt de presentator. "Ik denk dat het uiteindelijk gaat om het volgende: Ben je in staat om anderen te helpen? Ben je in staat om anderen ook gelukkig te maken?"

'Ben je in staat om anderen te helpen?'

Het beste advies dat Johnny ooit heeft gekregen is afkomstig van zijn voormalige RTL 4-baas Erland Galjaard. Johnny kwam terug uit Lesbos en heeft het vluchtelingendrama daar met eigen ogen gezien. Hij wilde zo gauw mogelijk voor de televisie roepen hoe schandalig het was dat niemand wist van het drama. "Ik was boos en gefrustreerd. Erland adviseerde mij om een jaar dat werk te gaan doen en een goede tone of voice te zoeken."

Het beste advies dat Wibi ooit heeft gehad is veel studeren én authentiek blijven. "Je kan van iedereen dingen pakken. En je hoeft niet alles klakkeloos aan te nemen."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

H
Maakt geld gelukkig is de verkeerde vraag. Geld maakt gelukkig noch ongelukkig. Het is niets meer dan een ruilmiddel dat je in een geldeconomie nodig hebt. Net zoals een metselaar bakstenen nodig heeft en een schoenlapper leer. Het is zoals met eten en drinken, je moet er genoeg van hebben om rond te komen. Kan je dat, dan mag je jezelf van mij gelukkig noemen. Maar steek je niet in de schulden, want dan word je gegarandeerd ongelukkig. Niet vanwege het geld, maar vanwege de schuldeisers. Want niet geld, maar geldzucht is de oorzaak van zonde.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.