Nieuws

05 november 2018 door NBG

NBG-directeur: "Laat het kerstverhaal niet ondersneeuwen"

"Het kerstverhaal is het enige bijbelverhaal dat bijna iedere Nederlander kent. Juist dit onmisbare verhaal over licht brengt hoop in donkere tijden. Daarom brengen we het in allerlei vormen onder de aandacht, zodat het niet ondersneeuwt in de decemberdrukte." Dat zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Met als thema ‘Het wordt licht’ stelt het NBG allerlei creatieve en eigentijdse materialen beschikbaar om bewust naar het feest van Jezus’ geboorte toe te leven. Digitaal en op papier, voor gezinnen en alleenstaanden, voor kerken en kunstliefhebbers, voor ‘lichtzoekers’ en ‘lichtbrengers’ van alle leeftijden.

Leesplan ‘Aanstekelijk’
Volwassenen kunnen vanaf de eerste adventszondag (2 december) tot Kerst een online leesplan volgen met de titel ‘Aanstekelijk’. Daarmee lees je elke dag een bijbeltekst over ‘licht’. Ook krijg je er een nadenkvraag of opdrachtje bij. Aanmelden kan via debijbel.nl of de app MijnBijbel.  

Biblejournaling
Voor wie graag creatief bezig is, is er het Inspire Adventspakket, met materiaal om dagelijks via ‘biblejournaling’ toe te leven naar Kerst. Het pakket sluit aan bij de Inspire Bijbel die afgelopen zomer verscheen, en bevat ook een leesrooster. Het pakket is te verkrijgen voor € 9,95 via  shop.bijbelgenootschap.nl  en in de christelijke boekhandel.

Uitdeelboeken voor kinderen
Voor kinderen van 8-12 jaar is er het Kerst-Doeboek ‘Een nieuwe Koning’. Het sluit aan bij de kindernevendienstmethode Bijbel Basics. Voor kinderen van 4-8 jaar is er een prentenboekje, ’Kerstfeest’, met vragen om in gesprek te gaan met het kind.
Kerken, clubs of scholen die deze boekjes willen uitdelen, kunnen ze bestellen via shop.bijbelgenootschap.nl en in de christelijke boekhandel, voor € 4,95 (Doeboek) en € 2,99 (Kerstfeest).

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Kerstproject Bijbel Basics
Kindernevendienstleiders kunnen met Bijbel Basics kerstproject vier weken toeleven naar Kerst. De rode draad is: ‘De profeten zien het al’. Bij dit project hoort een poster om in de kerk te hangen. Elke week mogen de kinderen drie luikjes openen om zo samen meer te ontdekken op wie we wachten.

Het kerstproject is gratis te downloaden via debijbel.nl/bijbelbasics; de poster kost € 25,- en is uitsluitend verkrijgbaar via shop.bijbelgenootschap.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher