depressie

Mooi

05 november 2018 door Redactie

Depressie wordt zichtbaar door aangrijpend fotoproject en persoonlijke verhalen

"Depressie, is een stille hel voor degenen die lijden, en voor degenen die van hen houden", schrijft fotograaf Jerry van den Berg. Hij maakte een bijzonder project om aandacht te vragen voor depressie en angst.

Bijna 20 procent van de volwassenen krijgt in zijn of haar leven ooit te maken met een depressie. Dat zijn zo'n 546.500 volwassenen per jaar die een depressieve episode doormaken. Toch is depressie nog altijd een verborgen ziekte die onvoldoende wordt erkend én herkend.

Onzichtbare ziekte
"Een persoonlijk fotoproject waarbij ik als fotograaf mensen die aan depressie lijden een podium geef om de onzichtbare ziekte uit de taboesfeer te halen", schrijft hij bij zijn foto-album op Facebook. "Het is een ongoing project waarvoor iedereen zich nog kan aanmelden die zich herkent in de woorden van de deelnemers."

Zichtbaar
De foto's laten zien dat iedereen te maken kan krijgen met een depressie. Vaak zie je het niet aan de buitenkant vanwege grote glimlachen en maskers, maar binnenin zijn mensen eenzaam. Fotograaf Jerry zorgt er op deze manier voor dat de onzichtbare depressie zichtbaar wordt.

Beeld: Jerry van den Berg / Cijfers: Trimbos-instituut


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

H
Bijzonder weergegeven, echter zo waar. Angst is de grootste boosdoener in mijn optiek. Als je depressief bent, hoor je er niet bij.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher