Mooi

05 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Filmen bij reanimatie: 'Stel je voor dat het een dierbare van jou is, hoe zou jij het vinden?'

Woensdagavond rukte de politie in Den Haag uit voor een reanimatie van een man in een restaurant. De politieagenten waren met stomheid geslagen toen tientallen mensen tijdens de reanimatie naar binnen gluurden en sommigen het hele gebeuren zelfs filmden. "Stel je voor dat het een dierbare van jou is, hoe zou jij het vinden?"

Een van de agenten schreef er een aangrijpende blog over.

Toen de agent het restaurant binnen kwam probeerde hij de partner van het slachtoffer gerust te stellen. "Ik zie haar aan tafel zitten, hevig geëmotioneerd", schrijft hij op Facebook. "In haar ogen zie ik ongeloof en ze vraagt aan mij: “Hij gaat toch niet dood he?” Ik vertel haar dat we alles doen om haar man hier te houden."

"Hij gaat toch niet dood he?"

Sensatiezoekers
"Terwijl ik de vrouw gerust probeer te stellen, kijken we allebei naar buiten. Tot onze schrik zien we een groep van ongeveer 20 tot 30 personen buiten. Een aantal van hen staat met een mobieltje en maakt filmopnames van onze handelingen binnen. “Dit kan toch niet waar zijn?"

Mijn gedachten worden uitgesproken door de vrouw. “Ze zijn gewoon aan het filmen terwijl mijn man daar dood ligt te gaan." Nadat de agent de groep sensatiezoekers toespreekt, druipen ze een voor een af.

De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij direct gedotterd werd. Naar omstandigheden maakt hij het goed.

"Stel je voor dat het een dierbare van JOU is, hoe zou jij het vinden?"

Geen woorden voor
Toch is de politie niet tevreden over de gang van zaken. "Tijdens de debriefing bespreken we wat goed ging en wat beter kon. Ook hebben we ons ongenoegen uitgesproken over omstanders waar wij geen invloed op hebben. Dit zijn de mensen die onder toeziend oog van partner, hulpverleners en getuigen het nodige vinden om te kijken en zelfs te filmen."

"Wij hebben hier als politie geen woorden voor. Helaas kunnen we het gesprek met deze mensen niet voeren. Wij hadden ze graag geconfronteerd: “Stel je voor dat het een dierbare van jou is, hoe zou jij het vinden?"


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify