Arjan van Essen

Nieuws

02 november 2018 door Jeffrey Schipper

Driestar en docent bereiken overeenstemming over vertrek

Het Driestar College heeft met de Goudse docent Arjan van Essen overeenstemming bereikt over beëindiging van zijn werkzaamheden op de reformatorische school. Dat maakte het college van bestuur donderdag bekend, meldt het Gouds Dagblad.

Beide partijen erkennen dat de verschillen van inzicht blijven bestaan, zowel wat betreft de gekozen kunstvorm in relatie tot de reformatorische grondslag van de school als wat betreft elkaars rol in het doorlopen traject. In het Nederlands Dagblad licht Van Essen toe: "Wat valt er te winnen? Ik wil mijn school niet afbreken. We zijn het erover eens dat we het oneens zijn met elkaar en dan is het goed nu een punt te zetten."

De christelijke school op reformatorische grondslag heeft principiële bezwaren tegen theaterproducties en besloot de docent om die reden te ontslaan. De onafhankelijke identiteitscommissie van het reformatorisch onderwijs bepaalde op 8 oktober dat het Driestar College de arbeidsovereenkomst mocht ontbinden. De VGS-commissie wees Van Essen erop dat reformatorische scholen erop worden afgerekend als ze niet consistent zijn in hun beleid. 

De school spreekt waardering uit voor Van Essens inzet als docent en de openhartige wijze waarop hij zijn verslavingsverleden bespreekbaar heeft gemaakt. Van Essen was 25 jaar lang gokverslaafd en brak toen met zijn dubbelleven. "Niet omdat het casino een zondige, verschrikkelijke plek is. Wel omdat God een ander en beter plan met mijn leven heeft," zei hij in dit CIP-interview. Vanaf deze week deelt hij zijn verhaal in het theater.

Onlangs werd dit nieuwsitem besproken in de CIP Podcast: Is de schorsing van Arjan van Essen doorgeslagen calvinisme?

Reacties

Een conflict aangaan over twijfelachtige principes die niet van God komen, maakt geen goede indruk, het Driestar College zou hierover na moeten denken. Het lijkt me verstandig van Arjan om niet in dit conflict te blijven hangen, Ik wens hem Gods zegen en wijsheid toe.
REAGEER
Als je langs die Driestar rijdt, verbaas je je erover hoe die jongeren gekleed (moeten) gaan. De wereld spot ermee. Men houdt verkrampt vast aan de verplichte 'rok' voor de meiden, terwijl een deel van de ouders die regel thuis al geschrapt heeft. Dhr Van Essen om 'theater' wegsturen? Hoe graag willen ze zelf reden geven voor een nieuwe discussie over 'indentiteitgebonden onderwijs'? Want dat komt weer op de agenda - mind my words. Bij de islamisering (van o.a. het onderwijs) heeft de chr. politiek ook jarenlang weggekeken! De rekening komt!!

Des te opmerkelijker de foto van de bestuurders gisteren in ND met meisjes in lange broeken. ...
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher