boze moslims

Nieuws

02 november 2018 door Kerknet | Stichting HVC

Pakistaanse moslims protesteren opnieuw tegen vrijlating Asia Bibi

Voor de tweede dag op rij hebben betogers geprotesteerd tegen de vernietiging van de doodstraf voor Asia Bibi door het Pakistaanse hooggerechtshof, laat Kerknet weten.

Groepen moslimfundamentalistische betogers blokkeerden donderdag weer wegen in grote steden als Lahore als Karachi. Premier Khan stelde woensdagavond in een toespraak op televisie dat zijn regering zal optreden tegen langdurige blokkades. "Ik roep jullie op de staat niet te dwingen in actie te komen," aldus de premier. Opperrechter Mian Saqib Nisar verdedigde donderdag zijn besluit en benadrukte dat rechters niet alleen voor moslims opkomen.

De vrijspraak van Asia Bibi zorgt in Pakistan voor veel onrust, voegt Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) toe. Christenen in Pakistan vrezen dat deze agressie zich tegen hen zal keren. Veel christenen schuilen daarom in hun eigen huizen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels het reisadvies naar Pakistan gewijzigd. Er is serieuze dreiging. Ook Asia Bibi loopt gevaar. Extremistische groeperingen willen haar doden. 

Christenen vrezen vooral vrijdag. Na het middaggebed in de moskee vreest men een golf van geweld. Stichting HVC roept op tot gebed voor de veiligheid van alle betrokkenen.

Reacties

B
Waar blijven de protesten van kerken en synagoges? Van de zgn " gematigde moslims"?

Vanuit de christelijke politiek?

Nog steeds de visie "islam is een gelijkwaardige religie in ons land" en "dat moet zo blijven, want mijn vrijheid is jouw vrijheid" aldus Segers, CU.

Karl Popper snapt het beter: geen tolerantie voor de intoleranten".

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher