Jan Wolsheimer

Nieuws

02 november 2018 door Jeffrey Schipper

Voorganger pleit voor kindervluchtkerk met permanente kerkdienst

"Laten we een leegstaande kerk huren voor een paar euro (symbolisch) en daar alle 400 gewortelde kinderen uitnodigen. Samen zichtbaar, samen kwetsbaar, samen sterk." Dit pleidooi is afkomstig van voorganger Jan Wolsheimer. 

Hij deelt dit idee op zijn Facebookpagina op een passend moment. Presentator Tim Hofman is donderdag een burgerinitiatief gestart tegen het uitzetten van in Nederland gewortelde 400 asielkinderen. Daarmee is het vereiste aantal van minimaal 40.000 steunbetuigingen bereikt; het burgerinitiatief kan op de agenda van de Tweede Kamer worden gezet, als ook aan anderen voorwaarden wordt voldaan.

Wolsheimer sluit zich indirect hierbij aan en licht zijn idee toe. "Dominees en priesters die een permanente kerkdienst leveren, docenten die les geven, muzikanten die muziek maken, clowns die ons laten lachen, moeders die ons troosten, vaders die met ons voetballen en burgers die politiek Den Haag laten zien dat dit onrecht moet stoppen. In de naam van God, Allah of wie dan ook.

Laten we voor eens en voor altijd recht doen aan deze kinderen. Niet elke keer weer een doodvermoeiende actie, maar de handen ineen slaan voor kinderleed." Deze week werd bekend dat de Haagse Protestantse Kerk een 'eindeloze kerkdienst' is begonnen voor de Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie. Zo wil men voorkomen dat ze worden teruggestuurd naar Armenië.

Foto: Dasja Zijlstra

Reacties

Laat de heer Wolsheimer zijn zin krijgen, zodat alle predikanten die hun eigen gemeente in de steek willen laten om aan een dwaze onderneming deel te nemen bekend worden. Laat er dan ook vooral veel aandacht komen voor de omstandigheden waarin deze nepchristenen 400 kinderen in een leeg gebouw onderbrengen en kletsen over menslievendheid.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher