Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Ons huwelijk had er nooit moeten zijn'

'Ons huwelijk had er nooit moeten zijn, het is ook zeker niet Gods wil geweest. Het was één groot drama! We zijn dan ook gescheiden en allebei hertrouwd.' In een nieuwe video gaat Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', in op deze tragedie.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

J
Er is idd veel te weinig gesprek met jongeren in onze gemeenten over dit onderwerp. Daarin ligt voor de kerk een grote schuld aan al die echtscheidingen die ook helaas in onze gemeenten zijn gekomen. Alles word maar goed gepraat en als het zover is dat men gaat scheiden lossen we de problemen buiten God op...………. je zou wel met Jeremia uitroepen...….Oh dat mijn hoofd water ware en mijn ogen een springbron van tranen om de breuk te bewenen die we geslagen hebben tussen ons en die trouwe God!
M
Ik vind dit een heel wettisch stukje! Misschien heeft deze man de letter van de wet aan zijn kant staan.... maar wat ben ik blij dat ik mag leven door genade!

En ik ben gelukkig getrouwd, wat een zegen is dat maar dat neemt niet weg dat je nooit van te voren kan weten wat je levensweg zal worden. Ook niet de weg die je samen met je partner door moet gaan. Ik mis hier heel erg de genade.
L
Juist door problemen in een huwelijk aan te gaan kunnen blokkades/gedragspatronen/rugzakjes/zwakheden in man en vrouw, (die vaak onvoorwaardelijk geven/ontvangen/liefhebben blokkeren), weggenomen worden. Een soort polijsten in/tot Liefdevolle trouw waar dat daarvoor nog niet kon. Ook karakterverschillen groeien hierbij naar elkaar toe.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events