Nieuws

01 november 2018 door Jeffrey Schipper

Hervormde predikant prikt 96e stelling van Luther op zijn kerkdeur

"Ik wilde de stelling eerst aan de kerkdeur spijkeren, net als Luther, maar dat durfde ik niet. Dat zou de kerkdeur te veel beschadigen." En dus hing ds. K. H. Bogerd met een paar punaises de 96e stelling aan de kerkdeur van zijn hervormde gemeente in Wouterswoude, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Gisteren was het 31 oktober. Op deze dag staan duizenden christenen in Nederland stil bij de 95 Stellingen van Maarten Luther. Op 31 oktober 1517, de dag, waarop Luther ze bevestigde aan de deur van de slotkapel te Wittenberg, verwachtte niemand dat het zo'n belangrijk document in de kerkgeschiedenis zou worden. Het leidde tot de Reformatie en wordt daarom gezien als de oorsprong van het protestantisme.

Met de 96e stelling wil Bogerd een signaal afgeven in een tijd van secularisatie en kerkverlating. "Ik wil een ander geluid laten horen dat wijst op de belofte die er in Gods Woord te vinden is." Daarom plaatste hij op de kerkdeur een handgeschreven tekst met het woord 'trouw' met daaronder Openbaring 2:10: 'Zijt getrouw tot den dood, en Ik zal u geven de kroon des levens.'

Foto: hervormd Wouterswoude

Reacties

D
Dank aan ds Bogerd voor zijn Lutherse actie.Temidden van veel afval hebben we deze stelling even hard nodig als de gemenete van Smyrna. Ook nu gaat de duivel rond niet alleen als een brullende leeuw.maar ook als een engel des lichts in Schriftkritiek. We hebben nodig steeds weer wakker geschud te worden.Moge deze 96ste stelling ter harte genomen worden. Zegen toegewenst Karel en blijf ook zingen:Gods woord houdt stand in eeuwigheid.
REAGEER
B
Zie http://www.hervormdwouterswoude.nl/over_ons ; de gemeente heeft nog een hele klus dan om die "getrouwheid tot de dood" inhoud te geven.

Op de website staat niets over het evangelie, niets over de heiliging (= Torapraktijk), niets over ontmaskering van de islam, RK kerk, NWO.

Als die 3 punten werden toegevoegd als stelling 96, 97, 98 en "getrouw tot in de dood" als 99, dan gaat het ergens op lijken.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
N
Beste Ben; je reageert op veel artikelen, helaas heb ik nog geen positieve reactie van je gezien. Van mij mag je het oordelen aan God overlaten en ik wens en bid je vrede toe.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher