Ruben van Zwieten

Nieuws

01 november 2018 door Jeffrey Schipper

Dominee die pastoraal werk onder superrijken verricht te gast bij DWDD

Ruben van Zwieten (35) is initiatiefnemer van De Nieuwe Poort. Als ondernemer en predikant verenigt Ruben de twee beroepen die Nederland groot hebben gemaakt: de dominee en de koopman. Woensdagavond vertelde hij aan tafel bij De Wereld Draait Door (DWDD) over zijn bijzondere roeping en hoe de ontkerkelijking doorzet.

De predikant verricht "pastoraal werk aan de bovenkant van de samenleving", onder mensen die heel veel geld verdienen, maatschappelijk grote successen boeken en ondertussen gevoelsarm zijn. Ruben: "Deze mensen worden neergezet als maatschappelijk sterke mensen in fantastische maatpakken en leaseauto's. Ze zijn enorm rijk gezegend. De vraag is wat zij ermee doen. Houden ze die zegen voor zichzelf of delen ze hun rijkdom om tot zegen te kunnen zijn?"

Bekijk het volledige gesprek:

Reacties

J
Stichting De Nieuwe Poort

DOEL:

Het bevorderen van ware medemenselijkheid in de samenleving in zowel Amsterdam als Rotterdam vanuit bijbels-humanistische inspiratie.HOE:

"...deelnemers aangezet worden tot:

1) reflectie op levensvragen en

2) hun rol in de maatschappij en/of

3) waarbij de ontmoeting met de andere mens en/of

4) de herontdekking van de taal van de verbeelding centraal staat."Hoe BREED zou de weg achter deze "nieuwe poort" zijn??
REAGEER
J
We moeten niet ingaan door De Nieuwe Poort maar door de enge poort die tot Het Leven leid!

Deze jongeman bedoelt het vast allemaal heel goed maar hoe is het mogelijk om op Bijbelse gronden als dominee ( ik ga er van uit dat hij de Bijbel als uitgangspunt van zijn preken en werk heeft) het huwelijk inzegent van Johnny de Mol...…………….. een jongen die een leven leid dat totaal tegen Gods woord indruist...……..

Ik ben bang dat Ruben van Zwieten een nieuwe succes formule heeft gecreëerd om zichzelf ook als theoloog neer te zetten.REAGEER
J
Van Zwieten is getrouwd en woont in Amsterdam. In kerkelijk opzicht behoort de ondernemer-predikant tot de -vrijzinnige stroming - binnen de PKN.Als je al te radicaal afscheid neemt van religie, loop je het risico dat je ook de belangrijkste bron verliest:

de Bijbel, die bibliotheek van betekenisvolle verhalen.Door uit die bron te blijven drinken ben je toegerust en bemoedigd om steeds maar weer een eigen standpunt in te nemen

dat de ene keer voorbijgaat aan de liberaal en

de andere keer voorbijgaat aan de socialist.’
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher