Asia Bibi

Nieuws

31 oktober 2018 door Stichting HVC

Pakistaans Hooggerechtshof zet streep door doodstraf Asia Bibi

Het hooggerechtshof in Islamabad heeft het doodvonnis van Asia Bibi vernietigd. De christin zit al 3.421 dagen in hechtenis, na valse beschuldiging van godslastering (blasfemie). Vanmorgen publiceerden de rechters het vonnis: Asia Bibi komt vrij.

Nu de christin is vrijgesproken, spannen hulporganisaties en de overheid zich in om haar zo snel mogelijk het land uit te brengen. Getuigen melden dat er veel veiligheidsmaatregelen genomen zijn om demonstraties en aanslagen door islamitische tegenstanders te voorkomen. Een getuige ter plaatse meldt dat er veel politie op straat te zien is en dat het mobiele telefoonnetwerk beperkt beschikbaar is.

De man en dochter van Asia Bibi hebben vandaag het nieuws van haar vrijspraak omschreven als het 'meest geweldige moment ooit,' citeert Kerk in Nood. Enkele minuten na de bekendmaking van de uitspraak vertelde de dochter van Asia Bibi, Eisham Ashiq (18), aan Kerk in Nood over haar blijdschap. "Dit is het meest geweldige moment ooit. Ik kan niet wachten om mijn moeder te omhelzen en het met mijn familie te vieren. Ik ben God dankbaar voor het verhoren van onze gebeden." De man van Asia en de familie van Bibi zijn volgens Eisham overweldigd met vreugde.

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld.

Uiteindelijk kregen advocaten het in 2015 bij het Hooggerechtshof voor elkaar dat het doodsvonnis werd opgeschort. Sindsdien wachtte de christin haar nieuwe rechtszaak af in de gevangenis. Diverse keren werd de zitting aangekondigd, maar steeds uitgesteld of op het laatste moment geannuleerd.

Via Facebook reageert ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers verheugd. "Asia Bibi is vrijgesproken! Het recht heeft gezegevierd en gebeden zijn verhoord." ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind voegt toe: "Heel goed nieuws!! Nu bidden en hopen dat dit geen repercussies heeft op de christenen daar en dat ze een veilig heenkomen krijgt."

Blijf hier op de hoogte van de situatie rondom Asia Bibi.

Reacties

E
Daar hoor je de seculiere media nu weinig over.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher