stress

Mooi

31 oktober 2018 door Shehera Vega Sánchez

Last van stress? Zo kun je dit verhelpen

Stress, bijna iedereen heeft er weleens last van. Soms kan stress nuttig zijn om je te helpen goed te presteren, andere keren kan stress je echter in de weg zitten en je angstig maken. Volgens carrière- en lifecoach Allison Task is het daarom belangrijk dat we onze stress omzetten in energie, zo meldt Happinezz magazine. Allison stelde een stappenplan op om op een goede manier om te gaan met je stress en het beste uit jezelf te halen.

Identificatie
Je moet je gevoelens kunnen identificeren. Als je voelt dat je gestresst raakt, dan moet je dit benoemen.

Oorzaak
Kijk naar de oorzaak van je gevoelens. Waarom ben je gestresst?

"Als ik me niet zoveel zorgen zou maken om geld, zou ik me meer gemotiveerd kunnen voelen"

Stressloos scenario
Begin een scenario te schetsen voor jezelf waarin je deze stress niet hebt, hoe zou je je dan kunnen voelen. "Als ik me niet zoveel zorgen zou maken om geld, zou ik me gemotiveerd kunnen voelen om een nieuwe baan te vinden. Deze energie zou me in staat stellen om te gaan netwerken, te solliciteren en andere mensen te ontmoeten, in plaats van me angstig te voelen," geeft Allison als voorbeeld.

Ombuiging
Doordat je je nu bewust ben van je spanning en de angstige gevoelens die een negatief effect op je hebben kan je beginnen deze gevoelens naar iets positiefs om te buigen. Allison: "Bijvoorbeeld: Ik ben ontzettend nerveus voor deze presentatie. Als ik deze nervositeit anders zou kunnen inzetten zou ik er juist zin in kunnen hebben, dan zou ik me gedreven kunnen voelen om te gaan knallen."

"Je bent voor jezelf vele malen harder dan voor je beste vriend"

Perspectief veranderen
De laatste stap is het veranderen van je perspectief. Wat zou je reactie zijn als je beste vriend in dezelfde situatie zat? Hoe zou je situatie positiever belichten? "Je zal beseffen dat je voor jezelf vele malen harder bent dan voor je beste vriend."

Hoewel een beetje stress op zijn tijd vaak wel handig is, is het voor niemand fijn om volledig bedolven te worden door angstige gedachtes. Met deze stappen kan je negatieve stress gelukkig terug ombuigen naar positieve stress, zodat je weer goed kan functioneren.

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher