Levensverhaal

31 oktober 2018 door Dick van den Bos

Deze jonge moeder heeft dringend een nier nodig om te blijven leven

"Mijn naam is Alisa en ik ben wanhopig op zoek naar een nier-donor om mijn leven te redden. Ik ben in dyalise voor drie jaar en mijn lichaam breekt af met vele behandelingen", vertelt Alisa Gararuk (30) op haar Facebook-pagina. Ze is moeder van Chloé, christen en woont in Amsterdam.

Onlangs spraken wij met Alisa over de ziekte en haar zoektocht naar een nierdonor. “Mijn identiteit is dat ik een kind van God ben. Mijn problemen en mijn ziekte zijn niet mijn identiteit. Dat mag nooit je identiteit worden."

Oproep
Op Facebook heeft ze deze week een oproep gedaan voor een donor. "Ik ben een alleenstaande moeder en ik ben niet in staat geweest om mijn dochter op te voeden de laatste jaren, vanwege mijn gezondheid. Ik ben ziek geweest en de behandelingen eisen zijn tol op mijn lichaam. Mijn leven is erg moeilijk en ik hoop echt dat iemand mij kan helpen!"

Ze heeft een donor nodig met O+ bloedtype. "Geen ander bloedtype komt overeen met de transplantatie. Het is heel moeilijk om een O+ type te vinden. Het is een gratis test en het is zonder kosten en de overheid betaalt terwijl jij herstelt. Besef ook dat doneren geen effect heeft op jouw levensverwachting. Je zult nog steeds een lang en gezond leven leiden."

Wachtend sterven
De gemiddelde levensverwachting van een dialyse is slechts 5 tot 10 jaar. Iemand met bloedttype O+ moet 13 jaar op de wachtlijst staan. "Ik zal letterlijk wachtend sterven. Ik voel dat mijn enige kans om een kans te maken is om uit te reiken naar iedereen die ik ken om mij een nieuwe nier te geven." 

“Natuurlijk geloof ik in genezing. Jazeker”, zegt Alisa stellig tijdens het gesprek dat binnenkort op CIP in zijn geheel te lezen is. “Voor God is genezing een keer met Zijn ogen knipperen. Ik weet alleen niet waarom sommigen wel genezen en anderen niet. Maar ik vertrouw op Hem dat Hij het wel weet.”

Leven veranderen
"Een nieuwe nier zal mijn leven veranderen. Ik zal gezegend zijn met een tweede kans in het leven. Daardoor ben ik in staat om mijn prachtige dochter  op te voeden en te werken en mijn dromen te vervullen. Ik wil gewoon normaal leven. Dat is wat ik meer wil dan wat dan ook. Ik bid dat er iemand is die mijn donor wil zijn. Dankjewel!"

Wil je meer informatie over donatie? Stuur Alisa een e-mail via Alisagararuk@gmail.com.

Reacties

Ik deel het voor jullie. Denk aan jullie in gebed.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher