Corjan Matsinger

Nieuws

30 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Jongerenwerker stoort zich aan christelijke protesten tegen Halloween

"De rillingen lopen over mijn rug als ik zie op welke manier christenen kunnen reageren op Halloween," schrijft de christelijke jongerenwerker Corjan Matsinger in het Nederlands Dagblad.

Matsinger: "We kennen het verhaal uit Handelingen 17 toch? De apostel zag al die afgodsbeelden in de stad en toen – ja, wat gebeurde er toen eigenlijk? De NBV vertelt in vers 16 dat Paulus hevig verontwaardigd raakte. (...) Maar wacht even, mijn dierbare Bijschrijfbijbel met de NBG’51-vertaling vertelt dat Paulus ‘geprikkeld werd in zijn geest’. (...) Het Griekse woord dat gebruikt wordt, is parōxyneto. Dat woord heeft verschillende ‘ladingen’. Ja, inderdaad, Paulus wordt boos, maar er gebeurt meer. Er maakt zich een soort heilige verontwaardiging van hem meester. Maar die gaat gepaard met verdriet en bewogenheid. 

Terug naar Halloween. Ik begrijp de afschuw die sommige christenen hebben bij de Fright Night of de horrorfilms in de bioscoop, maar laten we hier niet in blijven hangen. Er zijn al meer dan genoeg ‘ach en wee’-christenen in ons land. Laten we een voorbeeld nemen aan Paulus, die net zo lang blijft zoeken tot er een eureka-lampje boven zijn hoofd verschijnt. Hij kijkt glimlachend naar het standbeeld dat hij heeft ontdekt (vers 23)."

Lees het volledige commentaar van de jongerenwerker in het Nederlands Dagblad.

Reacties

M
Bizarre redenatie. God kijkt zeker NIET glimlachend naar het beeld...Er is niks te glimlachen als het gaat over Halloween, een dag die satanisten en occultisten al heel lang op hun kalender hebben staan als zeer belangrijke occulte dag (ver voor er Halloween was). Die occultisten lachen juist om de domheid van christenen om er aan mee te doen.
T
Dat ben ik helemaal met U eens.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher