Nieuws

30 oktober 2018 door De Gelderlander | De Telegraaf

SGP wil niet dat leerlingen op excursie gaan naar moskee

Ouders moeten als het aan de SGP ligt het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De SGP wil dat CU-minister Slob (Onderwijs) dat in de wet verankerd, schrijft De Gelderlander.

Deze week meldt De Telegraaf dat schoolkinderen op diverse plekken in het land tijdens het bezoek is gevraagd om op hun knieën, met hun neus op een kleedje, te bidden tot Allah. Deze bezoeken worden in het kader van lessen over religie georganiseerd. "Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver," zegt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. 

Reacties

W
Terecht, de Bijbel zegt: Je zult niet bidden naar andere goden !
G
ha ha dat is dezelfde God mijn beste! Maar de manier waarop klopt niet...ze knielen en bidden in de richting van Mekka naar waar de profeet Mohammed begon .....God zit in de hemel boven ons...maar eer we de moslims zo ver hebben dat ze God hierboven aanbidden zullen we de Ka-aba (die grote kubus ) en de grote moskee van Mekka met de grond gelijk moeten maken...
H
Helemaal mee eens. Deze vrijheid (van godsdienst) hoort bij de ouders te liggen en niet bij de school. (mijn) kinderen mogen niet knielen voor een (af)god die ontkent dat God een Zoon (Jezus Christus, Verlosser en Zaligmaker) heeft.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify