pittsburg

Mooi

30 oktober 2018 door Shehera Vega Sánchez

Moslims zamelen duizenden dollars in voor Joodse slachtoffers in Pittsburg

Na de vreselijke gebeurtenissen in Pittsburg van afgelopen weekend heeft een groep moslims besloten haat met liefde te bestrijden. Ze kwamen met een bijzonder initiatief om de slachtoffers en hun families te helpen.

Afgelopen zaterdag vond er een schietpartij plaats in een synagoge in de Joodse wijk Squirrel Hill, Pittsburg. "Alle joden moeten dood", schreeuwde de dader, toen hij een dienst voor een pasgeborene in de Tree of Life-synagoge binnenstormde en het vuur opende.

Hevige strijd
Na een hevige strijd wist de politie Robert Bowers (46) uiteindelijk aan te houden. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 11 mensen, waaronder vier politieagenten. Meerdere mensen raakten gewond.

Een dag na de schietpartij besloten de non-profit organisaties Celebrate Mercy en MPower Change een crowdfunfing campagne te beginnen op LaunchGood, een crowdsourcing site voor de moslim gemeenschap. Met de campagne willen ze geld inzamelen voor de slachtoffers en Joodse families die betrokken waren bij de aanslag.

'We willen haat met liefde bestrijden'

"We willen haat met liefde bestrijden, zoals ons geloof ons instrueert", schrijven de organisaties "Ook al word deze campagne geleid door moslims, verwelkomen we vrienden van alle religies om ook te doneren. (..) De zinloze actie van afgelopen weekend stemt ons erg verdrietig, toch willen we ons proberen te focussen op de boodschap van eenheid, tolerantie en wederzijdse bescherming."

Geen plaats voor haat
"Met deze campagne hopen we een boodschap te sturen vanuit zowel Joodse, als moslimgemeenschap dat er geen plaats is voor dit soort haat en geweld in Amerika. We hopen dat het gevoel van veiligheid en vrede herstelt zal worden voor de Joods-Amerikaanse gemeenschap, die momenteel compleet op zijn kop staat."

De campagne heeft inmiddels meer dan $50.000 opgehaald.

Reacties

J
ik denk dat deze lieve moslims hun koran nooit niet gelezen hebben.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher