Hayarpi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2018 door Omroep West | PKN

'Eindeloze kerkdienst' in Den Haag moet uitzetting Hayarpi voorkomen

Met een 'eindeloze kerkdienst' wil de Haagse Protestantse Kerk voorkomen dat de Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie worden teruggestuurd naar Armenië, laat Omroep West weten. De Protestantse Kerk Den Haag volgt de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Katwijk op met het bieden van kerkasiel aan het gezin Tamrazyan.

Dit gezin diende alweer negen jaar geleden een asielaanvraag in. In afwachting van een beslissing bouwden ze een leven op in Nederland. De bedoeling was dat ze eind september van het bed gelicht zouden worden en verplaatst naar het detentiecentrum in Zeist, om uitgezet te worden naar Armenië. Om uitzetting te voorkomen zocht het gezin drie weken geleden onderdak in de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Katwijk.

De 'estefattedienst' is een strategische keuze. Zo lang de kerken een dienst gaande houden, kan de Dienst Terugkeer en Vertrek niet naar binnen stormen om de gezinnen uit het land te zetten. In een verklaring zegt de Protestantse Kerk Den Haag: 'Dat doen we om dit gezin te bemoedigen, te laten merken dat we er zijn als kerk, dat er een God is die geen mens laat vallen. We bidden, zingen, zijn stil, branden kaarsen, gaan in gesprek over de geloofsvragen achter deze situatie.’ 

De kerken zoeken naar mogelijkheden voor dialoog met de verantwoordelijke politici, schrijft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze hopen met het verleende kerkasiel ruimte en tijd te creëren om in gezamenlijkheid op zoek te gaan naar uitwegen uit dit dilemma, naar een menselijke oplossing voor deze kinderen en voor al die andere kinderen die in deze situatie zitten.

Reacties

A
De laksheid van de Nederlandse Overheid, en de IND zijn geen excuus voor christenen om in rebellie z.g. barmhartig te zijn.

Gerechtigheid gaat hier boven, vraag het maar aan God zelf.

God heeft de overheid aangesteld, en daar bidden we toch voor?

Shalom
G
Het is ook onmenselijk om asielzoekers zo lang te laten wachten op een beslissing.
Deze mensen hadden de betreffende beslissing snel, maar ze gingen in beroep. Vanaf dat ogenblik is de wachttijd door henzelf veroorzaakt, ik denk dat daar niets onmenselijks aan is, het is een normaal lijden dat ze over zichzelf hebben afgeroepen.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.