Guy

Dagelijks leven

29 oktober 2018 door 3xM

Van wie was toch die stem?

Vanaf zijn vijfde leeft Guy vooral op straat. Zijn ouders hebben het te druk met ruziemaken. Toch weet Guy dat hij niet alleen is, want vaak hoort hij een stem: ‘Geef niet op, morgen wordt beter dan vandaag!’ Van wie is die stem toch?

Guy: “Op een dag gaf mijn vader mij een fles palmwijn met gif erin om daarmee mijn moeder te vermoorden. Ik vluchtte doodsbang weg. Zo ben ik op straat terecht gekomen. Ik noemde mezelf ‘het levende weeskind’, maar ik voelde mij niet alleen, want er was steeds een stem die zei: ‘Geef de hoop niet op, morgen wordt beter dan vandaag’. Ik wist niet wie dat zei, maar het troostte mij wel. Ook in de jaren daarna, toen ik bij een oom woonde die mij slecht behandelde.”

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

Keerpunt
Als Guy groot genoeg is, loopt hij weg en keert hij terug naar zijn moeder. Daar verdient hij met allerlei baantjes de kost en ontmoet hij een christen van wie hij het evangelie hoort. “Ik was er toen nog niet klaar voor om mijn leven aan Christus te geven, maar het was wel een keerpunt in mijn leven. Daarna is alles beter geworden.”

De verandering kwam toen Guy op een dag een van de programma’s van NGM zag. NGM is de partner van 3xM die vanuit Ivoorkust in heel Franstalig Afrika uitzendt. Het programma raakt Guy diep: “Het ging over een meisje dat door haar ouders slecht behandeld werd. Toen iemand de vader met zijn gedrag confronteerde, zag de vader in dat hij verkeerd was en bood hij zijn dochter zijn excuses aan. Dat was mijn verhaal! Ik stuurde een bericht naar het programma en tot mijn grote verbazing werd ik teruggebeld. De persoon aan de telefoon, Yvonne, bad met mij en gaf me advies. Toen besloot ik mijn leven aan Christus te geven. En meteen wist ik: Zijn stem hoorde ik altijd! De stem van Jezus! Ik was God zo dankbaar. Ik, het levende weeskind, had een Vader gevonden. Sterker nog, die Vader was altijd al bij mij geweest. Ik wil Hem nooit meer kwijt.”

3xM: Het evangelie in miljoenen huiskamers
3xM zendt tv-programma’s uit in landen waar het christelijk geloof moeilijk doorgang vindt zoals Franstalig West-Afrika, Bangladesh, Pakistan en Centraal Azië.
De dramaprogramma’s laten zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent. Daarbij komt de sociale problematiek van het betreffende land aan de orde zoals vrouwen- en kinderhandel, corruptie, zuurgooien, HIV/Aids, verslavingen en huiselijk geweld. Er wordt nauw samengewerkt met zoveel mogelijk kerken voor draagvlak en nazorg. De rol van internet en social media groeit en zorgt voor veel reacties. 3xM wil haar zendingswerk graag uitbreiden naar Afghanistan en Japan.

Word ook donateur en steun het zendingswerk van 3xM via deze website.

Meer lezen over het werk van 3xM?

0 Ja, ik ontvang graag gratis een verhalenverzameling van 3xM met een uniek kerstpakketje

Naam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:

U kunt deze bon sturen naar: 3xM, Antwoordnummer 7087, 3800 TB Amersfoort. Of stuur een mail naar: info@3xm.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher