Israël vlag

Nieuws

28 oktober 2018 door ANP | Omroep Gelderland | De Stentor | De Telegraaf

Nederlandse kerkganger (55) omgekomen in Israël na heldendaad

Een 55-jarige Nederlander uit Putten is omgekomen in Israël. Hij redde twee kinderen uit zee op zijn laatste dag in Israël. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt volgens het ANP berichtgeving hierover door Omroep Gelderland.

Bert Besselsen schoot twee kinderen te hulp die dreigden te verdrinken, vanwege hevige golven en sterke onderstroming. Het vond plaats bij Tel Aviv. "Op het moment dat Besselsen zag dat twee kinderen dreigden te verdrinken in de onstuimige zee, bedacht de heldhaftige Puttenaar zich geen moment. Samen met een dominee van de Andreaskerk, genaamd Werner Gugler, ging hij de zee in om de kinderen te redden," aldus een reisgenoot volgens De Telegraaf.

Verdere details over de overleden man zijn nog niet bekend, schrijft de Stentor. Wel vertelt een kerkganger dat Bert Besselsen een of meerdere kinderen had. De koster van de kerk zegt dat besloten is niet meer informatie te geven dan op dat moment al bekend was. Het kerkelijk bureau laat weten dat de familie van het dodelijk slachtoffer niet in staat is om media te woord te staan.

Leander Mattheus uit Amsterdam is met zijn gezin op vakantie en zag het hele voorval vanaf het strand gebeuren. "Ze hebben vanaf de kant geprobeerd om die kinderen te helpen. Maar het leek alsof die man uitgleed en in het water belandde. De zee was echt enorm woest, mede door de harde wind," citeert Omroep Gelderland.

Een gealarmeerde reddingsboot vond Bert Besselsen uiteindelijk terug. Maar alle hulp kwam voor hem te laat. De kinderen konden worden gered, evenals de dominee, die wel lichtgewond raakte doordat hij op de rotsen werd geworpen. Dominee Gugler heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten en zich bij het reisgezelschap gevoegd.

Bert Besselsen was op studiereis met een gezelschap van de Andreaskerk uit de Gelderse plaats. Volgens een omstander is hij, nadat zijn levenloze lichaam uit het water was gehaald met behulp van een boot, nog gereanimeerd. Dat mocht niet baten.

Het reisgezelschap vliegt zondag nog naar huis. Kerkbezoekers die door deze gebeurtenis behoefte hadden aan samenzijn en gebed konden zondag na afloop van de dienst bij elkaar komen in ’t Voorhuys van de Andreaskerk aan de Voorthuizerstraat 14. Dat geldt ook voor de dienst die zondagavond wordt gehouden.

Ooggetuige Leander Mattheus vertelt in onderstaand audiofragment van Omroep Gelderland wat hij heeft gezien:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher