Mooi

29 oktober 2018 door Shehera Vega Sánchez

Deze stoere politiehonden zamelen geld in voor het goede doel

De hondenbrigade van de politie in Vancouver heeft pas hun kalender voor 2019 uitgegeven. De opbrengsten van de kalender gaan naar het goede doel.

Het initiatief is in 2009 gestart door de gepensioneerde brigadier Mike Anfield ter ere van zijn vrouw Candy Anfield die in 2004 overleed aan borstkanker. Candy was een van de leden van de hondenbrigade van de politie in Vancouver. De opbrengsten van de kalender gaan naar het B.C. kankerfonds en B.C. kinderziekenhuisfonds.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"De politiehonden hebben allemaal goed geluisterd naar de instructies van hun begeleiders tijdens de fotoshoot," vertel Anne-Marie, woordvoerder van de Vancouver politie, in een interview met Boredpanda. "Iedere hond laat zijn eigen specifieke persoonlijkheid zien in de foto's. Politiehond Brando is net zo cool in het echt als op de foto met zijn zonnebril aan. Bailey geniet altijd van een korte pauze in een lokale koffietent. Hondje Jack is juist wat serieuzer en altijd vastberaden om de waarheid te achterhalen wanneer de verdachte word ondervraagd!"

Momenteel beschikt het departement over 15 honden. Elk team heeft zijn eigen politiehond en hondenbegeleider. De kalenders zijn wereldwijd te bestellen en kosten maar $15.

Foto's: Boredpanda

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify