Arjan Plaisier

God

26 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Arjan Plaisier pleit voor eenwording rooms-katholieken en protestanten

"Deze tijd vereist een radicale stap: de verzoening tussen rooms-katholieken en protestanten en daarmee de vereniging van kerken," schrijft Arjan Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), in het Nederlands Dagblad.

Plaisier: "Het is een vorm van hardheid des harten als we niet opnieuw fundamenteel nadenken over de kerk in ons deel van de wereld. (...) De Rooms-Katholieke Kerk is door een vuur gegaan en heeft in de afgelopen 500 jaar blijken van heiligheid, verdrukking en theologische vernieuwing gekend. De reformator Maarten Luther zou niet uit de Rooms-Katholieke Kerk van vandaag zijn gestapt.

Wij hebben het kleed gescheurd, dus ligt er de opdracht het kleed weer toe te naaien. Wie vandaag zegt: ‘Vrijheid blijheid, een kerk erbij (mijn kerk) en kijk eens hoe bijzonder God aan het werk is’, komt in de buurt van de valse profeten. Er wordt soms kerkje gespeeld zonder besef dat de kerk niet ons project is maar verschijning van het lichaam van Christus en dat dit lichaam één is.

‘Rome’ en ‘Reformatie’ komen gehavend uit de geschiedenis. Vandaag wordt de kerk in ons deel van de wereld afgebroken. Het drama dat zich voltrekt, is pijnlijk en gaat diep. Er rest ons niets dan het gebed onze roeping om kerk te zijn weer opnieuw te ontvangen uit Gods hand. Het is geen weg terug naar Rome, maar een bekering van ons allen tot de ene Heer van de kerk."

Lees het volledige commentaar van Arjan Plaisier in het Nederlands Dagblad. Het artikel in het ND is een bewerking en inkorting van een artikel dat in Wapenveld is verschenen.

Reacties

Rooms en protestants samen? Ja ja. En over 50 jaar zeker fuseren met de islam? Want toch '1 pot nat'. Dat krijg je als men loszingt van de fundamenten.
J
Hello Willem,

Binnen de PKN gelooft nog ongeveer 10 % dat de Bijbel belangrijk is als Gods Woord.

De overige 90 % vindt het nog wel één [van de vele] "richtinggevend boeken" voor de mensheid! (EO-onderzoek 2017)De RK heeft in 1967 al verklaard, dat de god van de "ideologie van de WREEDE" en hun god DEZELFDE zijn!

Deze twee gaan NIET samen! de RK wordt simpel OPGESLOKT door die horde die inmiddels mede door toedoen van de RK en masse voet binnen het westen heeft verkregen!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher